fbpx

Meghirdette 200. évadát a Miskolci Nemzeti Színház

A Miskolci Nemzeti Színházban az augusztus 24-én induló bicentenáriumi színházi évadot A tatárok Magyarországban című előadással indítják, amelyet Szőcs Artur rendezésében láthat a közönség.

A Nagyszínházban ezenkívül októberben látható lesz még A csárdáskirálynő című operett Béres Attila rendezésében, valamint decemberben A szálemiek című színmű, melyet Rusznyák Gábor visz színre Arthur Miller A salemi boszorkányok című műve alapján. A kékszakállú herceg vára című operát Szabó Máté rendezésében láthatja a közönség szintén decemberben, míg a Kölcsönlakás című komédiát Béres Attila viszi a Nagyszínház színpadára a jövő év márciusában.

A Kamaraszínházban szeptemberben Keszég László rendezésében a Berzsián és Dideki című mese, októberben pedig Az üvegcipő című vígjáték lesz látható. Szabó Máté az Ivanon című színművet viszi színpadra jövő márciusban, a Miskolci Balett pedig idén novemberre az Anyeginnel készül, Kozma Attila rendezésében. A Játékszínben szeptemberben a Hedda Gabler című előadást tekinthetik meg a nézők, Rusznyák Gábor rendezésében, de a Szőcs Artur rendezte Leonce és Léna is műsoron lesz jövő márciusban. A Miskolci Balett jövő áprilisra egy szerelmi történettel készül a tánckedvelő közönségnek. A szerelem hatalma című előadásban „Héloise francia apátnő és Abélard, a messze földön híres tudós pap tiltott, ám sírig tartó szerelmét jelenítik meg a tánc nyelvén”.

A bérleteket május 16. és 31. között lehet megújítani, a teljes körű bérletértékesítés pedig június elsején kezdődik.

Fotók: Gálos Mihály Samu/Miskolci Nemzeti Színház

A rovat további cikkei