A szervezők bejelentették a júniusi Tribeca Filmfesztivál programját: a nyitófilm Lin-Manuel Miranda In the Heights (New York peremén) című musicalfilmje lesz, és John Lee False Positive című horrorja is a mustrán debütál.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt lefújták a tavaszra tervezett New York-i Tribeca Filmfesztivált. Idén azonban erős programmal akarják kárpótolni a közönséget a szervezők. 

A programba 23 országból 66 alkotást, 81 filmes munkáját válogatták be.

A szokásos tavaszi időpont helyett június 9. és 20. között zajló fesztiválon a How It Ends című, apokalipszis utáni világban játszódó komédiát is láthatják a nézők Zoe Lister-Jones, Olivia Wilde, Fred Armisen és Nick Kroll szereplésével. De a néhai séf, Anthony Bourdain életéről készült dokumentumfilm premierje is a Tribecán lesz.

A Tribecát több helyszínre szervezik, és a fesztivál idején New York-szerte számos esemény köszönti a 20. évébe lépett mustrát. A Tribeca Filmfesztivált 2002-ben rendezték meg először azzal az indíttatással, hogy elősegítsék az élet visszatérését Manhattan központjába a New York-i ikertornyokat leromboló terrortámadás után. A fesztivál társalapítója Robert De Niro volt.

Nyitókép: De Niro és felesége a Tribecán (2013), fotó: MTI/EPA/Peter Foley