Ismét meghirdeti a Janikovszky Éva meseíró pályázatot 7–16 éves gyerekeknek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Kiadóval közösen, Budapest önkormányzata támogatásával.

A felhívásra március 11. és április 19. között lehet jelentkezni. Az elkészült meséket, történeteket e-mailen lehet beküldeni a janikovszky@fszek.hu címre.

A XVII. Janikovszky Éva meseíró pályázatot három korcsoportban hirdetik meg: az I. korcsoportban a 7–9 évesek, a II. korcsoportban a 10–13 évesek, a III. korcsoportban a 14–16 évesek alkotásait várják.

A pályázók tematikai megkötés nélkül, szabadon választott téma feldolgozásával vehetnek részt a pályázaton, amelyre magyarországi és határon túli településekről egyaránt várják a jelentkezéseket.

Minden pályázó egy, maximum 15 ezer karakter (5 A/4-es oldal) terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be. A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékeli, és kiválasztja azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A végleges díjazási sorrendről a szakmai zsűri dönt. Az ünnepélyes díjátadót május 27-én tartják a Palota Könyvtárban (VIII., Budapest, Reviczky u. 1.).

A XVII. Janikovszky Éva meseíró pályázat fővédnöke Gy. Németh Erzsébet, Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese, védnöke Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója és Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

Nyitókép: Janikovszky Éva: Naplóm, 1938–1944 (borító). Forrás: Móra Kiadó