Duka Félix szóvivő úgy fogalmazott: az évad programját igyekeztek úgy összeállítani, hogy valamennyi, a homokháti kisvárosba érkező vendég megtalálja a számára vonzó előadást. Szerepel a műsorban musical, operett, vígjáték, rockopera, táncszínházi vagy újcirkusz produkció is.

Az évad június 12-én a nagyváradi Szigligeti Színház vendégjátékával indul, a társulat a Valahol Európában című musicalt mutatja be. Ezt a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadása követi, Zsuráfszky Zoltán rendezése és koreográfiája a legendás történelmi kalandfilm-sorozat ihlette A Tenkes kapitánya című táncjáték. Georges Feydeau zenés vígjátékával, az Osztrigás Micivel érkezik Mórahalomra a Szabadkai Népszínház társulata, majd a Budapest Bár, néhány nappal később pedig Zorán koncertezik a kisvárosban. Két estén is látható június végén a Nikola Tesla életét bemutató Végtelen energia című musical. A cirkusz, a kortárs tánc és az akrobatika elemeit ötvözi a Recirquel My Land című újcirkusz-előadása, melyet június utolsó napján mutatnak be.

2015 óta rendkívül népszerűek Mórahalmon a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve életre hívott produkciók. Július közepén ezek közül elsőként a betörhetetlen vadló vadnyugati történetét elmesélő Szilaj című családi musicalt láthatja a közönség, majd az operettirodalom két népszerű alkotása, a Csárdáskirálynő és a Marica grófnő következik. Szorosan kötődik a környékhez a legendás alföldi betyár, Rózsa Sándor története, melyet látványos lovas jelenetekkel tár a közönség el a társulat augusztus elején. Premierként látható a Rómeó és Júlia koncertváltozata és a Szent László életéről szóló rockopera, az évad pedig egy újabb családi musicallel, a mesés keletet idéző Aladdinnal zárul.

Nyitókép forrása: a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház Facebook oldala