Továbbra is van lehetőség jelentkezni a 2022. évi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázatra. A legalább 900 ezer forint értékű ösztöndíjra meghosszabbított határidővel, 2022. április 30-ig jelentkezhetnek azok a szakirányú diplomával (BA, BSc, MA, MSc) rendelkező dizájnerek, akik még nem töltötték be 35. életévüket.

A bírálóbizottság tagjai Harmati Hedvig DLA textiltervező, az ösztöndíjbizottság elnöke, Rejka Erika DLA keramikusművész, Csordás Zoltán tervezőgrafikus, Hosszú Gergely dizájner, Kele Ildikó kötöttanyag- és öltözéktervező, Mascher Róbert DLA formatervező, dr. Somogyi Krisztina építettkörnyezet-kutató és Wilheim Gábor, a Fabunio elnöke lesznek.

A pályázatok elbírálásának szempontjai a pályázó szakmai alkalmassága, felkészültsége és a formai követelmények betartása mellett: a program újszerűsége, hazai és nemzetközi relevanciája; szakmai és pénzügyi megvalósíthatósága, versenyképessége; várható eredménye, szakmai, társadalmi és gazdasági jelentősége, valós problémafelvetésen alapulása és komplex megoldás kínálása a fenntarthatóságot szem előtt tartva. Idén is lehetőség nyílik arra, hogy az önálló tervezői vagy kutatási projekt mellett a jelentkezők gyártói együttműködésben kiírt témákban is pályázzanak.

A pályázatokat a Magyar Formatervezési Tanács Irodája várja, elektronikus úton a moholyosztondij@hipo.gov.hu e-mail-címen. Részletesen a pályázatról itt írtunk.