fbpx

Meghosszabbították az NKA Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium pályázatának beadási határidejét

Az NKA Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium a mai napon pontosította a csoportos diákutak megvalósítását célzó felhívását, és szeptember 27. éjfélig meghosszabbította annak beadási határidejét.

Kiskőrös, 2021. június 3. Petőfi Sándor szülőháza Kiskőrösön a Petőfi Sándor-emlékévről tartott sajtótájékoztató napján, 2021. június 3-án. MTI/Ujvári Sándor

A Petőfi 200 program célja, hogy Petőfi Sándor életművét és életútját, illetve korát bemutató, az emlékév keretében megvalósuló kezdeményezéseket és megújuló közgyűjteményi tartalmakat, a gyűjteményekben őrzött forrásokat, kulturális kincseket bemutassa, elérhetővé és látogathatóvá tegye a nagyközönség számára. A Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium pályázata arra kínál lehetőséget, hogy az 5–12. évfolyamos diákok a Petőfi-emlékév legígéretesebb kiállításait, valamint a reformkorhoz és Petőfi személyéhez kapcsolódó kultuszhelyeket szervezett utakon, ingyenesen tekintsék meg.

Pályázatot benyújtani az alábbi két témakörben lehet:

1. pályázati cél: tanulmányi kirándulások megvalósítása magyarországi, 5–12. évfolyamos diákok számára a Petőfi-emlékévben.

E pályázat célja, hogy magyarországi oktatási intézmények diákjai ingyenes, szervezett, csoportos tanulmányi kirándulásokon fedezhessék fel a Petőfi Sándor-emlékév legígéretesebb kiállításait és a Petőfi-kultuszhelyeket.

2. pályázati cél: tanulmányi kirándulások megvalósítása magyarországi, hátrányos helyzetű járások oktatási intézményeiben tanuló, 5–12. évfolyamos fiatalok számára a Petőfi-emlékévben.

E pályázat célja, hogy a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014. (XI. 26.) kormányrendelet 2. számú mellékletének H oszlopában felsorolt járásokban található magyarországi vidéki oktatási intézmények diákjai ingyenes, szervezett, 1–3 nap időtartamú, csoportos diákutakon fedezhessék fel a Petőfi Sándor-emlékév legígéretesebb kiállításait és a Petőfi-kultuszhelyeket.

A pályázathoz kapcsolódó programválasztó táblázat a mai nappal bővült a támogatáskalkulátor munkalappal. A pályázathoz a programválasztó táblázat mindkét munkalapját (programválasztó és támogatáskalkulátor) mellékelni kell.

A módosításokról, valamint a frissített táblázat használati útmutatójáról erre a linkre kattintva lehet tájékozódni.

Nyitókép: Petőfi Sándor szülőháza Kiskőrösön. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A rovat további cikkei