A szakmai kuratóriumok javaslata alapján a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezeteket támogató pályázat keretében Csák János kulturális és innovációs miniszter 122 előadó-művészeti szervezet támogatásáról döntött.

D__AS20240422006_16.jpg
Csák János kulturális és innovációs miniszter. Fotó: Kovács Tamás / MTI

A minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek számára kiírt pályázat támogatja kulturális értékeink megőrzését, széles körű megismertetését és átörökítését. A 830 millió forintos keretösszegű felhívásra 2024-ben 188 pályázatot nyújtottak be, melyből 122 szervezet részesül támogatásban. A pályázatok elbírálását szakmai kuratóriumok végezték.

A felhívásra hat kategóriában jelentkezhettek a Pest Vármegyei Kormányhivatal által nyilvántartásba vett, minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek: budapesti és vidéki színház- és táncművészeti szervezetek, továbbá szabadtéri és nemzetiségi színházak, budapesti és vidéki zeneművészeti szervezetek.

A miniszteri döntést követően a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő minden érintett, szabályosan regisztrált szervezetet értesít, és a döntéseket nyilvánosságra hozza a honlapján.