Kivételes koncerttel indult a 38. Régizenei Napok Vácon a Filharmónia Magyarország és a Versailles-i Barokk Zenei Központ közös szervezésében.

A nyitókoncerten az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus Lalande 300 éve nem hallott műveit játszotta Vashegyi György, a két együttes művészeti vezetője vezényletével.

Az eseménnyel kezdetét vette a fesztivál, amely 13 különböző mesterkurzuson való részvételt biztosít a hallgatóknak. Nemzetközileg elismert művészektől tanulhatnak a jelentkezők egy héten keresztül. A kurzusok központi témája idén a 17. századi francia barokk zene.

A hallgatók a tudásukat a Mesterkurzus zárókoncerten mutatják be szombat délután 2 órakor, erre a belépés ingyenes. Ezt követően az Ensemble Les Surprises zenekarát és énekkórusát hallhatjuk a Fehérek templomában, este 8 órakor. Az együttes Charpentier és Desmartes válogatott műveit adja elő, melyek között lesz két Te Deum is. Jegyet itt vagy a koncert előtt a helyszínen lehet váltani. Az eseményt online is közvetíti a Filharmónia Magyarország a Facebook-, YouTube- és Vimeo-oldalain.

Ma este fél 7-kor Béatrice Martin csembalóművésznő szólókoncertje hallható Vácon a Piarista Gimnázium dísztermében.

A hangversenyre jegyek kaphatók itt és a koncert előtt a helyszínen.

Nyitókép forrása: Filharmónia Magyarország