A Filharmónia Facebook oldalán és weboldalán napról napra újabb és újabb érdekességeket találunk.

Az új programsorozaton belül feledhetetlen koncertekről osztanak meg videókat és hangfelvételeket. Mivel évente közel 300 000 gyereknek tartanak hangversenyeket iskolákban, hangversenytermekben, hetente 1 gyerekkoncert online felületeikre is felkerül, amit az énektanárok akár a digitális oktatásban is használhatnak. Izgalmas pillanatokra emlékeznek a Filharmónia történetéből, továbbá hangszerbemutatóval, zenei ajánlóval, valamint kvízfeladványokkal is szórakoztatják az érdeklődőket.

Emellett a szerencséseknek az élőzene élményéből is jut egy morzsányi. A Kultúráért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére, tavaly október 1-jén, a zene világnapján indult útjára a Térzene program, melynek célja, hogy minél több emberhez elérjen a klasszikus zene varázsa. Az eredeti tervek szerint parkokban, zenei pavilonokban szólalt volna meg a muzsika. A most útjára induló meglepetés mini koncertek a Térzene átgondolt, a vírushelyzetre koreografált verziója.

Koncert a kényelmes kanapéról, a balkonról akár egy pohár borral a kézben? Esetleg ebéd közben? Akár mezítláb? A program lényege eljuttatni az emberekhez a klasszikusokat szórakoztatásképp úgy, hogy senkinek se kelljen kimozdulni otthonából. Olyan köztereken csendülnek fel dallamok, melynek környezetéből jól látható és hallható lesz a produkció. Az emberek az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, házak kertjeiből lehetnek részesei a zenei élménynek. Az elkövetkezendő hetekben több mint 120 meglepetés koncertet hallhatnak 11 megyében a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Nyitókép: Térzene Gyöngyösön