fbpx

Megnyílt a Magyar Napló Kiadó új könyvesboltja

A Magyar Napló Kiadó megújult könyvesboltja új helyszínen, az Üllői út 66/b. alatt várja a szépirodalom, a történelem, a néprajz és a társművészetek iránt érdeklődő olvasókat.

A Magyar Napló Kiadó a Magyar Írószövetség szellemi köréhez tartozó szépirodalmi műhely. Fő célkitűzése a magyar irodalom nemzeti hagyományainak ápolása, értékes és időtálló kiadványok megjelentetése, rendezvények szervezése. A kiadó gondozza az 1989 óta megjelenő Magyar Napló szépirodalmi folyóiratot, valamint a magyar irodalmat népszerűsítő Irodalmi Magazint.

A Magyar Napló 1999 óta működik könyvkiadóként, jelenleg évente mintegy ötven-hatvan könyvet jelentet meg. A rangos és ismert írók, költők, műfordítók, irodalomtörténészek mellett kiadja tehetségüket bizonyító fiatal szerzők könyveit is mind az anyaországból, mind a határon túlról. A szépirodalom mellett jelentet meg irodalomtudománnyal, történelemmel, szociográfiával, néprajzzal, vallással foglalkozó köteteket, valamint művészeti albumokat és gyermekkönyveket is.

„Az igényes kortárs magyar szépirodalom otthona egyre inkább a kis- és közepes könyvkiadók, szerkesztőségek és az általuk fenntartott könyvesboltok. Ezért is örömteli, ha egy új, széles skálán mozgó kínálatú könyvesbolt kezdi meg működését” – fogalmaznak az új könyvesboltról szóló közleményben.

Képek forrása: Magyar Napló Kiadó

A rovat további cikkei