Ismét a koronavírus-járvány következtében árván maradt gyerekek megsegítésére rendez árverést a Regőczi Alapítvány december 10-én a budapesti Nagyházi Galéria és Aukciósházban, ahol pénteken kiállítás nyílt az aukció anyagából.

Az árverésen 169 olyan tételre lehet licitálni, amelyeket Áder János volt köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a külföldi útjain és hazai találkozóin kapott ajándékba.

Áder János az aukciós kiállítás péntek esti megnyitóján felidézte, hogy az alapítvány októberben tartott jótékonysági árverése nagy sikerrel zajlott. Ekkor 222 tételre lehetett licitálni 4,5 millió forint összkikiáltási értékben, és az árverés végül 18 millió forint feletti leütéssel zárult, csaknem négy és félszeres emelkedést produkálva. Annyi tárgy gyűlt azonban össze, hogy egy aukcióra nem fértek be, noha az októberi licit több mint négy órán tartott – idézte fel.

Mint hozzátette, a december 10-i árverésen ugyan kevesebb tételre lehet licitálni, mint szeptemberben, az összesített kikiáltási ár azonban jelentősen magasabb, csaknem 20 millió forint. Áder János elmondása szerint a cél ugyanaz: hosszú távon segíteni a Covid-árvákat, nemcsak nagykorúságukig, hanem a diploma vagy valamilyen szakmai képesítés megszerzéséig.

Az aukció anyagát bemutató kiállítás december 9-ig látható a Balaton utcai Nagyházi Galéria termeiben.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi