fbpx

Megnyílt a szapporói hófesztivál

Három év óta először megnyílt a nagyközönség előtt a 73. szapporói hófesztivál Hokkaidó sziget és prefektúra fővárosában, a látogatók 160 hó- és jégszobrot csodálhatnak meg.

Az 1950-ig visszanyúló fesztivál, amely Japán egyik legnevezetesebb téli eseménye, idén személyesen is látogatható, miután a Covid-19-világjárvány miatt két évig csak virtuálisan volt megtekinthető.

A legészakibb japán prefektúra, Hokkaidó a külföldi turisták egyik népszerű célpontja. A hófesztiválra évente rendszerint több mint 2 millió hazai és külföldi turista kíváncsi. 2019. rekordév volt 2,74 millió látogatóval.

A fő helyszínen, az Odori-parkban öt, 10 méteresnél is magasabb gigantikus hószobrot, köztük a Nippon Ham Fighters baseballcsapat márciusban nyíló új stadionja, az Es Con Field Hokkaido 12 méteres mását állították ki. A hófesztivál február 11-ig tart két helyszínen Szapporóban.

A kiállított művek között látható a nagy-britanniai Embley Park történelmi épületének, Florence Nightingale, a modern betegápolás megalapítója szülői házának másolata a világjárvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók iránti hála jelenként.

Fotó: Yosuke Hayasaka /AFP

A rovat további cikkei