fbpx

Megnyílt a veszprémi Tavaszi Tárlat

Több mint száz művész 152 munkája látható a veszprémi Dubniczay-palotában kedden nyílt képző- és iparművészeti kiállításon, a Tavaszi Tárlaton.

A veszprémi Művészetek Háza szervezésében rendezett kiállításon a városból, a megyéből és a Veszprém–Balaton Európa kulturális fővárosa 2023 programhoz kapcsolódva a régióból is fogadtak alkotókat. A zsűri 162 pályázó 456 beadott művéből 109 művész 152 alkotását választotta ki, munkáik a veszprémi várban található Dubniczay-palota kiállítótereiben láthatók április 16-ig.

A kiállítást megnyitó Porga Gyula veszprémi polgármester a város és térsége élő művészeti közösségét méltatta. Örömét fejezte ki, hogy a Tavaszi Tárlaton a város kulturális életét régóta gazdagító „nagy öregek” mellett fiatal alkotók is munkái is láthatók. A polgármester arra biztatta az alkotókat és a rendezvény közönségét, hogy legyenek aktív résztvevői a 2023-as Európa kulturális fővárosi programnak is.

A Tavaszi Tárlat megnyitója előtt Korényi Dalma szobrászművész és Somogyi Győző festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás szintén a veszprémi várban, a Csikász Galériában. Itt Navracsics Tibor, a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program megvalósításáért felelős kormánybiztos arról beszélt: a művészházaspár munkái kiegészítik egymást.

Fotók: Művészetek Háza, Veszprém

A rovat további cikkei