Az előterjesztés szerint a központ mintegy harminc dolgozójának foglalkoztatására a színház ad lehetőséget, a teátrumon belül Szalay Lilla, az Együd-központ vezetője szakmai igazgatóként segíti a közművelődési feladatok ellátását.

A kulturális központ telephelyei közé tartozó közösségi és művelődési házakat a humánszolgáltatási gondnokság üzemelteti tovább, az azokban folyó szakmai munkában a településrészi önkormányzatok kapnak a korábbinál nagyobb szerepet.

Az előterjesztés kitér arra, hogy a somogyi megyeszékhely kulturális intézményei jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évtizedben. Az Agórát 2011-ben, a megújult Szivárvány Kultúrpalotát 2010-ben, a Csiky Gergely Színházat 2019-ben adták át, amellyel a 21. század igényeinek megfelelő infrastruktúra szolgálja a színházművészetet és a közművelődési feladatellátást.

Az Együd Árpád Kulturális Központ olyan jelentős, országos érdeklődésre is számot tartó eseményeket szervez, mint a Rippl-Rónai Fesztivál, a Miénk a város fesztivál, a Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, avagy a dámák diadala a Fársángon című vígeposzát felidéző Kaposvári Dorottya és Futófarsangi Napok.

Nyitókép: Együd Árpád Kulturális Központ, forrás: Wikipédia