A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt lopott el.

A nyomozás adatai szerint 2024. január 15-én 16 óra körül ismeretlen tettes Győrben, az Árpád úton lévő szálloda előtt parkoló – a Győri Filharmonikus Zenekar használatában lévő – autóbusz alsó tárolójából elvitte az együttes egyik nagy értékű vadászkürtjét és annak tartozékait. Az eljárás során a rendőrök beszerezték a helyszín közelében lévő kamerarendszerek felvételeit, elemezték és értékelték azokat, valamint tanúkat hallgattak meg. Rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 41 éves férfit. A nyomozók a tettest február 16-án a Győri Rendőrkapitányságon – talált idegen dolog eltulajdonításával vagy nyolc napon belül történő át nem adásával elkövetett jogtalan elsajátítás vétsége miatt – gyanúsítottként hallgatták ki. Ennek során fény derült arra, hogy a vadászkürt az egyik rokonánál található, ahol a rendőrök kutatást tartottak, meg is találták, és még aznap visszaadták a sértettnek.

A Győri Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

 Forrás és fotó: Győri Filharmonikus Zenekar