Az előkészítési munkák több hónapja zajlanak, és mától végre a közönség is találkozhat a Hangfoglaló Program nagyszabású vállalásával. A Hangfoglaló tematikus műsorait YouTube-on követheti minden érdeklődő, a kínálatban helyet kapnak élő koncertek, portrék és életútinterjúk is.

A Hangfoglaló Program még 2020 év végén csatlakozott a Petőfi Irodalmi Ügynökség Könnyűzenei Igazgatóságához. A 2021-ben elfogadott könnyűzenei stratégia részeként a Hangfoglaló Program dinamikusan változik, és jelentősége egyre meghatározóbbá válik a hazai könnyűzenei-popkulturális térben.

A bővülés részeként indul május 10-én, hétfőn a Hangfoglaló videósorozat, amely napi rendszerességgel jelentkezik új kulturális műsorokkal.

Az új platform – amely a Hangfoglaló Program YouTube-csatornáján kap helyet – lehetőséget biztosít a hazai zenészek, művészek munkásságának nagyobb nyilvánosság előtti bemutatására, emellett reflektálni kíván az aktuális popkulturális jelenségekre is.

És hogy milyen jellegű műsorokra számíthat a közönség? Különleges helyszíneken forgatott, modern klasszikus zenei és könnyűzenei minikoncert-sorozatokra, lebilincselő portréműsorokra. A sorozatok a magyar zenei élet szereplői mellett divattervezőktől kezdve festő-, fotó-, videó- vagy tetoválóművészekig mutatnak be alkotókat saját művészetükön keresztül. Látni fogjuk, hogy ezek a világok milyen harmonikus egységet alkotnak. Zenészek ajánlják kedvenc könyveiket, írók elemeznek rapszövegeket, színészek szavalnak popdalokat. Egy rendhagyó gasztronómiai műsorban egy-egy zenész kedvelt ételei mellett gyermekkori emlékei is terítékre kerülnek.

„Generációnk kultúrafogyasztása nagy százalékban multimédiás felületeken történik. A változást nekünk is követnünk kell, hiszen az értékteremtés nem jöhet létre elérés és a közönség nélkül. A könnyűzene mindenkié. Azt, amit mi tudunk, azt nem tudja senki más – saját kulturális értékeink és egyediségünk tesz minket eredetivé és értékállóvá” – mondta el Dénes Adél, a Hangfoglaló Program szakmai igazgatója.

A Hangfoglaló Program megújult tartalmait bárki elérheti a YouTube-on, ahol a műsorok szerinti lejátszási listák hétről hétre bővülnek. Az első, Ütem névre keresztelt műsor május 10-én a hazai színtér egyik legizgalmasabb alakjával, iamyankkal indul. Még ezen a héten bemutatkozik az Életút és a Muzik című sorozat is, előbbi Mező Misit (Magna Cum Laude), utóbbi Solére-t látja vendégül.

Képek forrása: Hangfoglaló Program