fbpx

Megújul a KeszthelyFest

A korábbiaknál nagyobb és minőségileg is megújuló rendezvénysorozatként tartják meg idén július elején a KeszthelyFest 2023 – LégyOTT! programjait a Veszprém-Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa támogatásával.

Az előadók között lesz a Csík Zenekar Presser Gáborral, az Első Emelet és az R-Go, gyerekkoncertek, helyi képzőművészek mini kiállítása mellett ezúttal először irodalmi eseményeket is terveznek. Több helyszínen zajlik majd a fesztivál, a Balaton-part mellett a Festetics-kastélyban és a város főterén is. Az eddigi háromnapos eseménysorozat pedig négynaposra bővül. Ahogy korábban, úgy most is bemutatkozási lehetőséget kapnak a helyi fellépők is.

A Festetics-kastélyban a divat is középpontba kerül. Schiffer Miklós divat- és stílustanácsadó mellett neves tervezők divatbemutatója színesíti a programokat.

Inotától Hévízig 116 település részvételével mintegy háromezer esemény zajlik az európai kulturális főváros rendezvénysorozata keretében. Ehhez csatlakozva a veszprémi és a keszthelyi programok is összekapcsolódnak. A családcentrikus megközelítés különösen egybevág az idei kulturális főváros céljával.

A rovat további cikkei