A nagyközönség még tinikorában ismerte meg Zentai Márkot, aki egy időre eltűnt a köztudatból, nemrég pedig új formációval tért vissza a színpadra.

Zentai Márkot 2006-ban ismerte meg a közönség a Megasztár harmadik évadában, egy évvel később elénekelte az S.O.S. Szerelem főcímdalát, majd szerepelt a VIVA zenei csatorna valóságshow-jában. A fiatalon, alig 16 évesen jött siker megviselte, ezért Londonba költözött, hazatérése után pedig a Kodolányi János Egyetem jazztanszakán szerzett diplomát. Itt alakult meg 2014 alakult a MÖRK, amelyben Zentai Márk énekel, Szeifert Bálint basszusgitáron játszik és vokálozik, Novai Gábor billentyűzik, Szabó Dániel Ferenc pedig dobol és vokálozik. Stílusukat stand up jazzként és filozofikus popként jellemzik a dalok abszurd szerkezete, egymáshoz való viszonyuk és a szövegek mondanivalója miatt.

Következő koncertjük az EFOTT-on, a Hajógyár színpadán lesz július 13-án. „Nagyon sok maradandó élményem van, és a lista ezen a nyáron is bővül. Az EFOTT-on még nem játszottunk a zenekarral, így nagyon várjuk, hogy elcsípjük egymást a közönséggel, és megnézzük, miként reagálnak az új lemezünk dalaira” – fogalmazott Zentai Márk.

„Amikor érzem, hogy valami véget ért, akkor ideje megújulni. Most például zenekari szinten az eddigieknél kissé felszabadultabb dolgokra vágyunk. Nagyon sok mély dalt zenésítettünk meg, és most elegünk van a melankóliából, lazább irányba akarunk menni. Meglátjuk, hogy ez sikerül-e, vagy továbbra is jön belőlünk ez a kelet-európai melankólia” – tette hozzá a MÖRK frontembere.

Nyitókép: Zentai Márk énekes. Fotó: Szász Veronika Veni