Megújult a Fradi Múzeum, amelyet csütörtökön avattak fel hivatalosan. Evvel egy időben nyitották meg a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdásának, Albert Flóriánnak szentelt időszaki emlékkiállítást a Groupama Arénában.

Az új Fradi Múzeum már közvetlenül fogadhatja a látogatókat a Groupama Aréna földszintjén. Helyet kapott az FTC történetét végigkísérő idővonal, felvonulnak a legjelentősebb sporthistóriai ereklyék, a Legek fala a ferencvárosi labdarúgáshoz köthető legjelentősebb rekordok, illetve csúcstartók előtt tiszteleg. Láthatók a nyolc Fradi-korszak tipikus futballfelszereléseit, tárgyi emlékeit őrző retró öltözőszekrények, van a különösen emlékezetes gólokat bemutató vetítőterem is, és a múzeum központi terében felsorakoztatott klubtrófeák között díszeleg Albert Flórián Aranylabdája.

Albert Flórián, miután 1965-ben, ráadásul épp június 23-án a Ferencvárossal megnyerte az UEFA-kupa elődjének számító VVK-t, 1967-ben – első és eddig egyetlen magyarként – megkapta az Európa legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát. A négyszeres magyar bajnok, háromszoros gólkirály pályafutása alatt végig, 1952-től 1974-ig a Ferencváros játékosa volt. 75-ször ölthette magára a címes mezt, ő volt az 1962-as vb gólkirálya. A Nemzet Sportolója hetvenévesen, 2011-ben hunyt el. A néhai Császár, ahogyan futballberkekben becézték a nagyszerű csatárt, időszaki emlékkiállítás formájában is jelen van az arénában, a tárlat, amelyet lánya, Albert Magdolna alapítványi elnök nyitott meg, a stadion második emeletén várja a látogatókat.

A fotók forrása: Facebook/Fradi Múzeum