A zalai megyeszékhelyen a járványügyi helyzet, a gazdasági válság ellenére folyamatosan zajlanak a beruházások – hangsúlyozta a pénteki sajtóbejáráson Balaicz Zoltán, a város polgármestere.

A hangverseny- és kiállítóterem belső modernizációjára a településfejlesztési program (TOP CLLD) keretből 33 millió forintot fordítottak: kicserélték a parkettaburkolatot, új fénytechnikát építettek ki, felújították a vizesblokkot, valamint az öltözőket. Hozzátette, a helyi védettség alatt álló épületben az akadálymentesítés részlegesen valósulhatott meg – ismertette a részleteket Balaicz Zoltán.  

Kitért arra is, hogy újrafestették a belső falakat, és bár a fűtésrekonstrukció kivitelezési munkáira csak később kerül sor, a tervek már elkészültek. A több mint 19 millió forint értékű Yamaha versenyzongora a város zenei életének különlegességévé vált, a hangszer megvásárlásához az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 13,6 millió forintot biztosított, a többi költséget önkormányzati támogatásból és magánszemélyek adományaiból finanszírozták – jelezte.

Összegzésként elmondta: csaknem 80 millió forint értékű felújítás és eszközbeszerzés valósult meg a színvonalas rendezvényeknek, hangversenyeknek, kiállításoknak otthont adó intézményben.

Flaisz Gergő, a Keresztury Dezső VMK igazgatója kiemelte: a hangversenyterem a város legexkluzívabb közösségi tere, ha a kulturális intézményt ismét megnyithatják, színvonalas programokon mutatják majd be a fénytechnikai újtásokat. A járványhelyzetben online programokkal, a hangversenyteremben forgatott, ünnepi hangulatot idéző kisfilmek bemutatásával szólítják meg a közönséget, és próbálják meg könnyebbé tenni az emberek életét.       

Bali Zoltán alpolgármester arról számolt be, hogy az épület előtti, korábban közösségi térként funkcionáló terület felújítása a Kovács Károly Városépítő Program egyik eleme. A zöldfelület, a térburkolatot, a közművek és a világítási rendszerek felújításának tervezésére várhatólag a következő év elején írják ki a közbeszerzést.

Fotó: MTI/Varga György