fbpx

Megújult kínálattal jelentkezik a Rippl-Rónai Fesztivál

Gazdag, megújult programkínálattal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, gyerekelőadásokkal, vásározókkal rendezik meg kétéves kényszerszünet után ismét a Rippl-Rónai Fesztivált május 26. és 29. között Kaposváron.

A tavaly és tavalyelőtt a világjárvány miatt elmaradt összművészeti fesztivál idén nyolc helyszínen zajló programjai a könnyű- és a komolyzene, a színművészet, a képzőművészet, az irodalom szerelmeseinek és a gyerekeknek is tartalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

A könnyűzene képviselői közül színpadra lép a Beatrice, a Honeybeast, az Azahriah, a Dzsudló, a Wellhello, ByeAlex és a Slepp, a BSW és Metzker Viktória. A koncertek jó részét továbbra is ingyen tekintheti meg a közönség a kaposvári Kossuth téren felállított Petőfi színpadon, míg a Városliget napijegyért cserébe kínálja majd a koncerteket gasztroudvarral, sport és rekreációs programokkal kiegészülve.

A Szivárvány Kultúrpalotában és a frissen felújított székesegyházban zajló komolyzenei programokon Rost Andreát és a Magyar Állami Operaház énekeseit, Szamosi Szabolcs orgonakoncertjét és Balázs Piri Somát is hallhatja a közönség.

A Vaszary parkban zajló gyerekprogramokon óriásbábosok és bábosok, mutatványosok és énekesek gondoskodnak a legkisebbek élményeiről, de lesz menetszínház, előkerülnek különféle, ingyenesen kipróbálható játékok, lesz gyerekszínház, ugrálóvár és vattacukor is.

A Vaszary Képtár egy Mednyánszky retrospektív kiállítással indítja a fesztivál képzőművészeti programjait, de kortárs alkotók is bemutatkozási lehetőséget kapnak a rendezvényen.   

Fotó forrása: KaposPont

A rovat további cikkei