A színpadra kerülő produkció egy letűnt korra való derűs visszatekintést ígér. Méhes György neve korántsem ismeretlen a marosvásárhelyi közönség számára, hiszen darabjai az 1989-es forradalom előtt igazi csemegének számítottak a romániai magyar színházakban.  Az ötvenes évek végétől kezdődően műfordításai mellett több színdarabját is műsorra tűzte a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház.

Gáspárik Attila rendező elmondta, hogy a szerző biztos sikerrecept volt, a 33 névtelen levél, a Mi, férfiak, a Roppant kényes ügy mind garancia volt a teltházas szériákra. A vígjátékok sorában a gyöngyszem a Duplakanyar volt, amelyben egy párttitkár egy autóbaleset miatt kerül kórházba. A darabban számtalan utalás van az élelmiszerhiányra, az orvosoknak adott borítékra, a kórházi ágyhiányra. A rendező szerint a darab legfőképpen a színészek számára biztosított bravúros játéklehetőséget.

Emlékeztetett, hogy harminc év alatt Méhes György teljesen eltűnt az erdélyi színházak színpadairól, ezért most újabb esélyt adnak, és megvizsgálják, „ki tudjuk-e önfeledten nevetni a nem túl vidám múltunkat egy fiatal színészgeneráció játékában” – mondta a rendező.

Nyitókép: a darab olvasórpóbája. Fotók: Bereczky Sándor.