A Margitszigeti Szabadtéri Színpad nagysikerű filmzenekoncert-sorozata idén az Oscar-díj jegyében folytatódik ? a filmtörténelem legnagyobb filmjei és legnépszerűbb filmzenéi kerülnek terítékre Hollywood aranykorától egészen napjainkig. Az Oscar-díjas filmek és filmzenék válogatásában szerepelnek a korábbi koncertek legnépszerűbb darabjai, de olyan újdonságok is felcsendülnek, mint Max Steiner gyönyörű szvitje az Elfújta a szél témáiból, a magyar származású Miklós Rózsa epikus kísérete Ben-Hur kalandjához, illetve Vangelis légies himnusza a Tűzszekerek című filmből. Legyen szó James Horner zsenialitásáról, Hans Zimmer fülbemászó dallamairól vagy John Williams örökérvényű klasszikusairól, az Oscar/Zene koncert az egész filmtörténelmen átívelő válogatást ad az Amerikai Filmakadémia által kitüntetett zseniális mesterművekből. Mindezt nagy, szimfonikus hangzással, vetített filmrészletekkel, Oscar-minőségben, a Margitsziget csodálatos ?vetítőtermében?. Egyedi és megismételhetetlen program, nem csak filmrajongóknak!

 

BEMUTATÓ

2016. július 15. (péntek) 20 óra
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Vezényel: Nic Raine

Közreműködik: Budapest Symphony Orchestra

Ötlet és koncepció: Hubai Gergely

Producer: Bán Teodóra

A Szabad Tér Színház produkciója.

 

EDV_3640_
Így szerettek ők (olvasópróba)
Fotó: Éder Vera

Főszerepben a szórakozás

László Boldizsár már 25 éve énekes előadóművész, a július 17-ei koncert mégsem csak az eddigi pályafutásának összegzése lesz. A Cotton Club Singers alapítója ma már elismert operaénekes is. Ezen az estén olyan műsorral idézi meg eddigi sikereit, amelyben a főszerep az igazi szórakozásé, zenében, humorban és látványban egyaránt. Boldi, zenésztársai és a koncert vendégei minden tekintetben garanciát jelentenek minderre.

 

Boldi: Az első 25 év

2016. július 17. (vasárnap), 20 óra
Városmajori Szabadtéri Színpad

Vendégek: Bebe és Fehér Gábor

 

Romantikus versengés

Az idei a romantika nyara a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Ennek jegyében lehet-e vonzóbb program, mint a romantikus Margitsziget csillagos nyárestéjének leple alatt a zeneirodalom legszebb és legszívhezszólóbb melódiáit hallgatni három világhírű tenor előadásában? Három fiatal, a nemzetközi színpadokon már bizonyított sztártenor találkozik júliusban a Margitszigeti Nagyszínpadon, hogy versenyre keljen a közönség, elsősorban a hölgyek kegyeiért. Mindhárman nagy egyéniségek, különböző karakterek, ám lehengerlő hangi adottságaikban, professzionalizmusukban és széleskörű nemzetközi sikereik tekintetében azonosak. A német precizitást, ugyanakkor brazil tüzességet sugárzó, erőteljes hangú Martin Mühle sodró lendületű előadásmódja azonnal magával ragadja a hallgatóságot. A mindig mosolygó, játékosan dinamikus, de ha kell, komoly francia tenor, Sébastien Gu?ze igazi egyéniség, aki a közvetlenségével hívja fel magára a figyelmet. A klasszikusan kimért és az eleganciát képviselő amerikai James Valenti titokzatossága zengő hanggal párosul, rabul ejtve az érzékeket és a szíveket.

 

A Szabad Tér Színház idei szuperprodukciója világpremier, amelynek alkalmából először lép színre együtt a három fiatal sztárénekes. Az operagála a nagysikerű 3 tenor-koncertek hagyományát kívánja folytatni, és kivételes zenei élményt ígér.

 

3 tenor a Margitszigeten

OPERAGÁLA VILÁGPREMIER

2016. július 22. (péntek) 20.00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

 

EDV_3247_
Így szerettek ők (olvasópróba)
Fotó: Éder Vera


Az írók szerelme

Nyáry Krisztián Így szerettek ők címmel megjelent irodalmi szerelmes könyvei az elmúlt évek legnagyobb könyvsikerének számítanak, amit a szakmai elismerések mellett az olvasóközönség nem szűnő érdeklődése és szeretete is bizonyít. Mindkét kötet negyven magyar író, illetve művész híres-hírhedt szerelmi történeteinek kevésbé ismert vagy elfeledett részleteire irányítja a figyelmet. A képes etűdök az érzelmeket és eseményeket feldolgozó művek mellett eredeti dokumentumok ? levelek, naplórészletek, fényképek ? segítségével hozzák közelebb a szereplőket az olvasóhoz.

 

A romantika jegyében megrendezett Budapesti Nyári Fesztivál új produkciója jelentős magyar írók különleges párkapcsolati történeteit álmodja színpadra félig szcenírozott formában: kiváló színművészek ? Nagy-Kálózy Eszter, Gryllus Dorka, Rudolf Péter és Simon Kornél ? tolmácsolásában, megzenésített versek élő zenei kíséretével, vetítéssel. A zenés irodalmi időutazás során, amelynek házigazdája maga a szerző, Nyáry Krisztián, olyan írók magánéletébe nyerhetünk bepillantást, mint Babits Mihály, Szabó Lőrinc, Ady Endre, Heltai Jenő, József Attila vagy Weöres Sándor. A szépirodalmi szövegek, személyes dokumentumok és a Kaláka népszerű zenéi által megelevenedő történetek az érzelmek titokzatos világába kalauzolnak bennünket, megmutatva a szerelem sokféle arcát.

 

Nyáry Krisztián ? Kaláka: Így szerettek ők

irodalmi koncert-színház

ŐSBEMUTATÓ

2016. július 20. (szerda) és július 25. (hétfő) 20 óra

Városmajori Szabadtéri Színpad

A Szabad Tér Színház produkciója.

 

Forrás: szabadter.hu