Július 20-án a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében lép fel az elektronikus világzene képviselője, Meo Culpa. Koncertjén Zahár Fanni jazz-zenész működik majd közre.

Meo Culpa évek óta a világzene és az elektronika vegyítésének egyik nagykövete, akinek gyűjtései igen változatosak, de zeneiségének középpontjában mindig az érzelmek és a törzsi hangzások állnak. Egyszerre operál progresszív és ősi elemekkel. Kulturális szervezőként számos rendezvény (Ethnotech, Zengető, WaterVibes, Petendi Pajta, Pontoon Live Jam) zenei palettája fűződik a nevéhez, és a RadiOzorán futó Sacraticum műsora is rendszeresen hallható.

Zahár Fanni korosztályának egyik legismertebb hazai zenésze, akit a jazz műfajában a világ számos pontján tartanak számon Berlintől Londonig. Fiatal kora ellenére megszámlálhatatlan producerrel és zenekarral működött már együtt. Hamarosan saját szerzeményeit is megjelenteti Zakhorov néven.

Meo Culpa és Fanni nem először lépnek fel közösen, az évek során a Daad fesztivál, a Művészetek Völgye, a Pontoon, a Dürer Kert és a Lupa színpadán is bizonyították már, hogy milyen könnyen tudnak egymásra hangolódni. Ezúttal kedvenc környezetükben lesznek a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében, hiszen mindketten szeretnek a szabad ég alatt, mezítláb a fűben játszani.

Nyitókép: Zahár Fanni és Meo Culpa. Forrás: Várkert Bazár