Az elmúlt évadban elmaradt előadásokat is szeretnék pótolni, a Széttáncolt cipellők című a táncos bábjátékot szombaton mutatják be. A magyar népmesét Kocsis Rozi alkalmazta bábszínpadra, a látványos, mozgalmas előadás rendező-koreográfusa Kocsis Enikő és Fitos Dezső. A zenét ifj. Csoóri Sándor szerezte, az előadás létrehozásában Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes vezetője is részt vett – ismertette a részleteket Szűcs István. Az előadás a győri Vaskakas Bábszínházzal közös koprodukció, a főbb szerepeket Zalaegerszegen Csepregi-Kovács Napsugár, Duna Orsolya Réka és Horváth Gyula Antal játssza.

Október közepén Az égig érő fa című bábjátékot tűzik műsorra Halasi Dániel rendezésében, a népmesét Szabó Attila írta színpadra, a zenét Csernák Samu szerezte. A Pim, a földimalac, aki semmiben sem volt biztos című előadást – mely a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal közös produkció – Bartal Kiss Rita állatja színpadra.

A téli ünnepre a kortárs versekből, dalokból összeállított Titkot mondok karácsonyi hangerdő című műsorral készülnek. Az évad utolsó előadását, a Csipkerózsika című bábjátékot Mosonyi Aliz átiratában Kocsis Rozi rendezi. Az óvodásoknak a Ziránó Színház a Három kismalac című népmesét, míg az iskolások a Rejtelmes erdő című vendégjátékot hozza el Zalaegerszegre. Az aprók színházában Bartal Kiss Rita Cirkuszoló címmel készít babaelőadást.

A bábszínház az iskolák változó tanítási rendjéhez igazodva játszik, a nézőket a járványügyi szabályoknak megfelelő színházi környezetben fogadják.

Kiemelt fotó: Széttáncolt cipellők próbája / Facebook