fbpx

Mészáros Máté kettős szerepben tűnik fel az augusztusban debütáló Ezeregy éjszakában

Újabb színművész csatlakozik a Szegedi Szabadtéri Játékokon augusztus 11-én debütáló Ezeregy éjszaka szereplőgárdájához Mészáros Máté személyében.

Mészáros Máté az előző évadban lépett először Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadára, John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse Chicago című musicaljében. Ezúttal viszont hosszabb időt tölthet Szegeden a Jászai Mari-díjas színész, aki a hírnévért törtető bűnözők és nagystílű ügyvédek világában sokszor elveszettnek tűnő „Mr. Celofán”, azaz Amos Hart szerepében idén visszatér a Dóm térre. A Chicagóban a láthatatlanságról énekelt szólóját ezúttal három alkalommal, július 28-án, 29-én és 30-án láthatja-hallhatja a jazz musical közönsége.

Ezt követően Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című darabjának ősbemutatóján működik közre a színművész. Az új hazai world musicalben kettős szerepben tűnik majd fel: eunuchként és dzsinnként is színpadra lép.

„A történet jelenében udvari eunuchot játszom, amikor pedig Seherezádé mesél, akkor egy dzsinn vagyok Az Ezeregyéjszaka meséiből. Izgalmasan kihívás, és amit a zenei anyagból eddig hallottam, az is tetszett. Eunuchként pedig reménykedem benne, hogy sok szép táncoslányt őrizhetek majd a színpadon” – magyarázta a színész.

A kétszintes történet mindkét rétegében megmutatkozhat majd Mészáros komikusi érzéke, játékának ösztönös humora. A színművész szerint egy-egy hasonló karaktert nem konkrét színészi eszközök megléte, hanem az előadó saját megnyerősége képes igazán a nézők szívébe lopni. Ráadásul a dzsinn alakja sokak szemében egyet jelent magával a keleti mesevilággal, így szerepe komoly jelentőséggel bír az előadás egészére nézve.

A darab egyik betétdalát még decemberben tették közzé, melyet Kozma Orsi, Behumi Dóri és Váczi Eszter adnak elő. Az Ezeregy éjszaka első előadásait augusztus 11-én, 12-én, 13-án, 18-án, 19-én és 20-án tekinthetik meg a Szegedi Szabadtéri Játékok látogatói.

Nyitókép: Mészáros Máté. Fotó: Pintér Leó

A rovat további cikkei