Philip Glass azonos című zongorára íródott művére készít új előadást Feledi János, a Feledi Project művészeti vezetője. A társadalmunk, létünk átváltozásáról szóló produkciót november 3-án mutatják be a Nemzeti Táncszínházban.

A Metamorfózis Kafka novelláján alapuló mű, amely egy drámaian abszurd, valóságos világot ábrázol: az emberiség visszatér a kezdeti, állati létéhez. A belső állattá változás metaforikus, nem emberhez méltóan élés, állatként tud csak teljesebb ösztönös ember lenni, kérdés ez hová vezethet?

A darab a társadalom és annak elkorcsosulása, torzulása, átalakulásának konfliktusára épül. Lázadásnak is vehetjük, amely a sors ellen irányul. Az átváltozás teljes elidegenedés a világtól.

Az előadás zenéje Philip Glass azonos című műve, zongorán közreműködik Tóth Marianna. A bemutatón a Feledi Project művészei mellett több új tapasztalt és fiatal táncművész lesz látható: Takács Zsófia, Jurák Bettina, Safranka-Peti Zsófia, Wéninger Dalma, Philip Noémi, Hoffmann Luca és Kiss Rebeka. Rendező-koreográfus: Feledi János Harangozó-díjas.

Nyitókép: Feledi János. Fotó: Marosi Viktor.