fbpx

Metrófesztivállal ünnepli a főváros az M3-metróvonal megnyitását

Öt év felújítás után május 22-től újra a teljes vonalon közlekedik a budapesti kék, azaz az M3-as metró. Június 15-én és 16-án egy koncertekből, színházi produkciókból és stand-up performanszokból álló rendezvénysorozat indul a frissen átadott hármas metró kiemelt állomásain.

Idén véget ért az állomások, szerelvények és pályák felújítása az M3-as vonalán, a kék metró pedig újra teljes úton szállítja napi több, mint 500 ezer utasát. Az idén 150. születésnapját ünneplő főváros pedig méltó módon zárja le ezt az átszállásokkal, pótlóbuszokkal, mozgólépcsőzéssel és várakozással túlterhelt öt évet: kétnapos rendezvényt szervez június közepén a metró felújított állomásain. 

Zenei fronton többek között a NEO zenekar, a Soharóza imprókórus és a Galactic Jackson várja fellépésekkel az utasokat. A színházrajongó városlakóknak szól a Momentán Társulat improvizatív előadása, a mindig késésben lévők pedig nyerhetnek majd néhány percet, ha a Kálvin téren lépcsőzés helyett a gyorscsúszdát választják.

A felújított M3-as metró vonalán az utazóközönség idén júniusban a Nagyvárad tér, a Corvin-negyed, a Kálvin tér, a Deák Ferenc tér, az Arany János utca, a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér megújult megállóiban számíthat szokatlan élményekre.

Nyitókép: A Neo formáció, a fesztivál egyik fellépője. Forrás: Budapest Brand

A rovat további cikkei