A koncertet március 27-én, szombaton közvetítik online.

A nemzetközi toplistás Meybahar lép fel a Fonó Tavasz online sorozatában szombaton. Erre az alkalomra különleges vendég is érkezik hozzájuk: Juhász Gábor Gramofon- és Artisjus-díjas jazzgitáros, aki a rá jellemző intellektuális és magas szintű zenei játékát hozza a formációba. A Meybahar Abyss című első lemeze megjelenése után szinte rögtön felkerült a Balkan World Music Charts negyedéves, legjobb 10 albumot bemutató listájára, elismerően írt róla a sajtó Görögországtól Svédországig, játszották a rádiók világzenei műsorai. A zenekar a Fonóba több ízben hívott már különleges hazai és külföldi vendégeket, közös játékuk mindig különleges és nagy gonddal felépített zenei utazás.

A Meybahar magával sodró világa az Égei-tenger és a kisázsiai kultúrák zenei gyökerein keresztül vezet el lelkünk legbelső rezdüléséig. A zenekart közvetlenül inspirálja a régi időkbe nyúló modális zenei örökség és napjaink zenéje, a különböző kultúrák közös pontjainak és találkozásainak mélységei és magasságai. A zenekar Marilia Pilti görög szantúr (‘santouri’ – a magyar cimbalom rokona) és Kopcsik Márton (hegedű, és saját fejlesztésű zengőhúros brácsa) duójából született.

Az közelgő este a Fonóban több izgalmat is rejt magában, a zenekar ugyanis ebben az ötfős felállásban első alkalommal fog bemutatkozni nagyobb nyilvánosság előtt, valamint ez alkalomra meghívott vendégükkel, Juhász Gáborral is első ízben lépnek fel.

Nyitókép: Juhász Gábor és a Meybahar, forrás: Fonó