November 8-án lesz a Mi történt Vegasban? című előadás premierje a Centrál Színházban.

A tavaly hatalmas sikerrel bemutatott Büszkeség és balítélet után Ujj Mészáros Károly most Balsai Mónival, László Zsolttal és Rada Bálinttal a főszerepekben készít újabb előadást.

A hazánkban most először műsorra tűzött darabban egy zseniális író, egy igyekvő pályakezdő újságíró és egy nehéz helyzetbe kerülőt főszerkesztőnő izgalmas, gondolatébresztő és humoros összecsapását követhetjük végig egy Las Vegas-i éjszakán, néhány órával a magazin nyomdai leadása előtt.

Mi a megoldás, ha egy remek írásmű egyre több tényéről derül ki, hogy nem felel meg a valóságnak? Hol a határ tévedés, hazugság és vélemény között?

A média által manipulált, fake news-zal terhelt korunkban sajnos különösen aktuálisak ezek a kérdések.

A darab kapcsán Ujj Mészáros Károly rendező elmondta: „Igazán rendhagyó színdarab. A sziporkázó, humoros felszín alatt komoly gondolatokat boncolgat.

Igazság vajon a tények puszta felsorolása, vagy létezik az igazságnak magasztosabb formája is, a művészi igazság, amely túlmutat ezen?

A riport és így a főszereplők közti összecsapás apropója egy Las Vegas-i szegény sorsú fiatalember öngyilkossága. Különleges előadás lesz, remek szereposztással, amely remélem, ugyanúgy magával ragadja majd a nézőket, mint tavaly Jane Austen klasszikusa.”

A The
Lifespan of a Fact
című darabot Jeremy Kareken, David Murell és Gordon
Farell írták John D’Agata 2012-ben megjelent azonos című
könyve alapján. Az eredeti művet egy megtörtént eset ihlette, ugyanis a szerző
2002-ben, egy tini öngyilkossága kapcsán írt esszéjét egy fiatal újságíró
megjelenés előtt ízekre szedte és a 10 oldalas műhöz 120 oldal hibajegyzéket
készített.

A Mi történt Vegasban? című színművet a Centrál Színház dramaturgja, Baráthy György fordította. Az előadás rendezője Ujj Mészáros Károly, a főszereplők Balsai Móni, László Zsolt és Rada Bálint. A jelmeztervező Kárpáti Enikő, a díszlettervező Michac Gábor, a videótervező pedig Varga Vince.