A Várkert Irodalom új sorozatában ismert művészek és gondolkodók idézik fel az ihletett pillanatokat Ugron Zsolna író vendégeiként. A Nagyok nagyjai spontán utazás a meghívott vendégek személyes könyvtárába, ahova néha váratlan kerülőutakon vagy éppen meghökkentő rövidítéseken jutunk el. A sorozat március 29-i estjének vendégei: Vitáris Iván, Balla Máté és Nagy Katica.

A klasszikus vagy kortárs művek személyes vallomásokon, történeteken, anekdotákon keresztül kerülnek néha váratlan, szokatlan kontextusba.

Ezúttal a klasszikus és fantasy, a hazai és a világirodalom egyszerre kerül terítékre: Szerb Antal és J. R. R. Tolkien ízig-vérig 20. századi karaktereit idézik meg a vendégek. Mítoszokon és személyes vallomásokon, háttérsztorikon és drámai életutakon keresztül pillanthatunk be két rockzenész könyvtárába, avagy milyen könyvet vesz kezébe Vitáris Iván és Balla Máté, amikor épp nem a fülbemászó akkordok világában barangolnak?

A szövegek az Ivan and The Parazol énekese és gitárosa mellett Nagy Katica színésznő tolmácsolásában hangzanak el – hol dalban, hol prózában, hol duóban vagy éppen trióban.

További részletek itt.

Nyitókép forrása: IATP