rampage_600x430.png
Rampage ? TombolásFotó: imdb.com


Tűzgyűrű: Lázadás (Premier: április 5.)

John Boyega a főhőse a Tűzgyűrű: Lázadás című filmnek, amely a 2013-as, nagyszabású, ?szörnyes és robotos? látványorgia méltó folytatása, melyben egy új nemzedék tagjai szeretnének a világ legnagyobb hőseivé válni. Céljuk nem kevesebb, minthogy felvegyék a harcot a legnagyobb szörnyekkel, melyek valaha a bolygónk felszínén jártak.  

 

A napfény ragyogása (Premier: április 12.)

A japán Naomi Kawase Cannes-i filmfesztivált is megjárt alkotásának főszereplője egy fiatal nő, aki látássérültek számára készít filmeket, egy nap azonban találkozik egy fényképésszel, aki lassan elveszíti a látását, ez a találkozás pedig örökre megváltoztatja az életét.


radiance_600x337.png
Fotó: variety.com

 

Genezis (Premier: április 12.)

A Genezis történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját. A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tanúként résztvevő kisfiúval, és ez a találkozás mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja. Egy titokzatos kamaszlány is belekeveredik az ügybe, amikor sötét titkok derülnek ki a szerelméről. Bogdán Árpád filmjében a bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg: útjaik sosem kereszteznék egymást, sorsuk mégis összefonódik a tragikus bűntény árnyékában.  

 

Időcsavar (Premier: április 12.)

Meg Murry egy átlagos iskolás, aki sok társához hasonlóan nehezen tud beilleszkedni. Két világhírű fizikus lányaként ? akárcsak öccse ? különösen intelligens, és egy ritka tehetség birtokosa, ám erre még nem ébredt rá. Helyzetét csak bonyolítja, hogy édesapjának nemrégiben nyoma veszett. Megismerkedik azonban három isteni lénnyel ? Mrs. Mejjikkel, Mrs. Mijazzal és Mrs. Kivel ?, akikkel együtt vakmerő utazásra indul, hogy felkutassa az édesapját.  

 

Rampage ? Tombolás (Premier: április 12.)

Brad Peyton rendező nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Törésvonal vagy A démon arca ? legújabb dobása pedig egy rendkívül izgalmasnak tűnő akciófilm, melyben a sci-fi eszköztára is helyet kap. A történet főhőse egy emlőskutató, aki egész életében távolságtartó volt az emberekkel. Csupán egyvalakivel képes szorosabb kapcsolatot kialakítani: egy intelligens gorillával, aki fogságban született. Az emberek azonban eszköznek tekintik a szelíd állatot: kísérleteket végeznek rajta, mígnem a gorilla tomboló fenevaddá válik. Maga a történet már önmagában is biztosítéka annak, hogy egy akciódús és izgalmas filmet láthatunk majd, de ha ez nem lenne elég, elárulom: a főszereplőt Dwayne The Rock Johnson alakítja.  

 

Téli fivérek (Premier: április 12.)

A dán Hlynur Palmason filmjének középpontjában egy munkásosztálybeli testvárpár áll. A cselekmény a hidegháború idején játszódik, mi pedig betekintést nyerhetünk a két férfi hétköznapjaiba. Láthatjuk, milyen szokások szerint élnek, milyen nehézségekkel küzdenek, közben pedig azt is, hogy viszályba keverednek egy másik családdal.  

 

Éjjeli napfény (Premier: április 19.)

Az Éjjeli napfény egy rendkívüli szerelmi történet, melynek főhőse a 17 éves Katie Price, aki extrém módon érzékeny a napfényre, ezért nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. A fiatal lány éjjelente átlagos tiniként éli az életét ? amikor csak teheti, zenél és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este felfigyel rá Charlie, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek és innentől kezdve minden éjszakát együtt töltenek a csillagok alatt. Katie előtt megnyílik a világ, lelkitársa oldalán végre valóra válik rég áhított álma, ám eltitkolja betegségét a fiú elől, amivel óriási veszélybe sodorja az életét...  

 

Ghost Land ? A rettegés háza (Premier: április 19.)

Egy kétgyermekes édesanya megörökli nagynénje házát, mely egy elhagyatott vidéki területen áll. Gyermekeivel gyorsan be is költöznek az épületbe, ám már az első éjszaka gyilkos támadás éri őket: a lányok elveszítik édesanyjukat. Tizenhat évvel később azonban visszatérnek a házba, hogy feldolgozzák ezt a traumát.  

 

Hurrikán meló (Premier: április 19.)

A Hurrikán meló középpontjában néhány dörzsölt bűnöző áll, akik eszelős tervet agyalnak ki az Egyesült Államok egyik pénzverdéjének kirablásához: az egyik legdurvább hurrikán pusztítását használnák elterelésnek arra, hogy feltűnés nélkül ellopjanak 600 millió dollárt. A kincstár egyik elszánt őre és egy viharvadász azonban eltökélik, hogy megállítják a tolvajokat és kiszabadítják túszaikat, mielőtt a vihar elsöpri az egész várost.  

 

Jönnek a kacsák (Premier: április 19.)

A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt ? aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra ? két kiskacsa elszakad a csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve segíteni a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így kénytelen a kacsákkal maradni. A furcsa trió nagy kalandra indul: nekivágnak egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak maguknak.  

 

Vad Balaton (Premier: április 19.)

Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel három éven keresztül. A Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje.  

 

Veszett vidék (Premier: április 19.)

Samet, a középkorú őslakost és családját a lelkipásztor a megkeseredett háborús veterán szomszédhoz, Harryhez küldi kisegítőnek. A két férfi kapcsolata annyira elmérgesedik, hogy Sam önvédelemből kénytelen lelőni Harryt. Samre és feleségére vérdíjat tűznek ki, ezért a kíméletlen ausztrál vadonba menekülnek a törvény emberei elől. Ahogy a gyilkosság részleteire fény derül, a közösség tagjai úgy bizonytalanodnak el és követelnek valódi igazságszolgáltatást a két őslakosnak.  

 

Belle és Sébastien 3 (Premier: április 26.)

Belle és Sébastien története a harmadik résszel ér véget. A trilógia záró epizódjában Sébastien már tizenkét éves, kutyája, Belle pedig három kölyök édesanyja. Pierre és Angelina összeházasodnak és úgy döntenek, máshol kezdenek új életet, Sébastien azonban nem akarja elhagyni nagyapját és az alpesi házat. Eközben megjelenik Belle régi gazdája is, azzal a szándékkal, hogy visszaszerezze kutyáját. A kisfiúnak tehát mindent meg kell tennie azért, hogy megvédje az otthonát és a legjobb barátját.


belle_600x291.png
Fotó: frenchfilmfestival.co.nz

 

Bosszúállók: Végtelen háború (Premier: április 26.)

A Marvel univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő Bosszúállók: Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolása zajlik. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük azért, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot.  

 

Bűbáj herceg és a nagy varázslat (Premier: április 26.)

Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja: kisugárzásától a királyság minden női lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.  

 

Összeállította: Tóth Eszter

Forrás: port.hu/imdb.com