Escobar
Escobar
Fotó: imdb.com


A hihetetlen család 2 (Premier: július 5.)

A két Oscar-díjat nyert A hihetetlen család folytatásában az anyuka, Helen kerül középpontba, így férjére, Bobra hárul a feladat, hogy megoldja otthon a hétköznapi élet kihívásait. Nehéz változás ez az egész család számára, ám ezzel még nincs vége a ?küldetésnek?. Hiszen megjelenik egy új gonosztevő, akinek elméjéből kipattan egy briliáns és veszedelmes terv, így a családnak ismét egy csapatként kell dolgoznia.

 

 

Egy burka, egy nadrág (Premier: július 5.)

Egy jemeni idénymunka után Mahmoud muszlim fundamentalistaként tér vissza Párizsba. Szent küldetése, hogy Allah segítségével utat mutasson erkölcstelennek bélyegzett húgának, és eltiltja őt a barátjától. A szerelmesek azonban mindent elkövetnek, hogy láthassák egymást: a fiú burkát öltve érkezik a lopott randevúkra. A terv bejön, csak éppen van egy kis bökkenő: az álca annyira jól sikerül, hogy Mahmoud beleszeret?

Az Egy burka, egy nadrág egy nagyon aktuális kérdés köré szőtt, hamisítatlan francia vígjáték, amely bebizonyítja, hogy a szerelem nem ismer határokat.

 

 

Haverok harca (Premier: július 5.)

Néhány régi iskolatárs a ballagás napján megfogadta, hogy megőrzi magában a kisgyereket, és a régi haverjainak is segít ugyanebben. Évente egyszer vérre menő fogócska/bújócska veszi számukra kezdetét ? ugyanaz, ami valaha az iskolaudvarban, csak most az egész ország a pálya. Vadásznak egymásra, becserkészik és meglepik egymást? mindegy, hogy áldozatuk dolgozik, csajozik, vagy gyereket nevel-e éppen. Játék az egész, de ők nagyon komolyan veszik. Ettől annyira viccesek?

 

 

Papás babás (Premier: július 5.)

A negyvenéves, de korával ellentétben rendkívül éretlen Adrient elhagyja a nála fiatalabb, ám családra vágyó Maude. A férfi azonban nem fogadja el Maude döntését, mi több, vissza akarja szerezni a nőt, ennek érdekében pedig úgy dönt, hogy egy bölcsődét nyit. Ennek köszönhetően pedig egy igazán különleges tanulási élményben lesz része…

 

 

Ramen shop ? Ízek a múltból (Premier: július 5.)

Maszato, a fiatal japán ramenséf apja halála után egy régi levelekkel és emléktárgyakkal teli bőröndöt talál. A rejtélyes csomag az édesanyjáé volt, aki Szingapúrból költözött Japánba, és fiatalon, még Maszato gyerekkorában meghalt. A levelek közül aztán előbukkan egy feljegyzésekkel teli piros jegyzetfüzet is. A lapjain talált feljegyzéseket olvasva Maszato eldönti: Szingapúrba utazik, hogy felkutassa családjának gyökereit, és megtudja, milyen titkokat hagytak maguk mögött a szülei. A hatalmas város színes forgatagában különleges receptekre, régi és felkavaró családi történetekre, valamint elfeledettnek hitt titkokra bukkan.

 

 

Sodródás (Premier: július 5.)

A vagány és talpraesett Tamit kalandvágya a festői Tahitire csábítja, ahol megismerkedik a szenvedélyes vitorlázóval, Richarddal. A két szabad szellem egymásba szeret, és együtt vágnak neki a végtelen Csendes-óceánnak, hogy eljuttassanak egy hajót Kaliforniába. Nem is sejtik, hogy minden idők egyik legpusztítóbb hurrikánja felé tartanak, amely hamarosan irtózatos erővel csap le rájuk. Amikor Tami magához tér, a hajót romokban, Richardot pedig súlyos állapotban találja. A semmi közepén, egyes-egyedül önmagára utalva a fiatal nőnek minden bátorságára és lelkierejére szüksége van, hogy életben maradjon és megmenthesse a férfit, akit szeret.

 

 

Felhőkarcoló (Premier: július 12.)

Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek… a tűzvonal fölött.

 

 

Férfiak fecskében (Premier: július 12.)

Eric, a londoni könyvelő egyre kiábrándultabban éli unalmas és örömtelen életét. Egy nap azonban rádöbben: csak akkor lehet újra boldog, ha sikerül visszahódítania feleségét. A megoldáshoz vezető úton váratlanul és szinte akarata ellenére egy férfiakból álló szinkronúszócsapatban találja magát. A milánói világbajnokságra készülő, sokszínű társaság testvérként fogadja be Ericet, és miközben a ?piramis? és ?virág? figurákat gyakorolják edzőjük, a tűzrőlpattant Susan vezetésével, együtt segítik új barátjukat a boldogság felé vezető úton.

 

 

Hotel Transylvania 3 ? Szörnyen rémes vakáció (Premier: július 12.)

Mavis, Drakula lánya különleges meglepetést tervez édesapjának: befizeti egy társas hajóútra, hogy kipihenje a szörnyek nyaraltatásával járó fáradalmakat. Ám az indulásnál kiderül, hogy Drakula barátai is részt akarnak venni a kiránduláson, ám az igazi bajt nem ők okozzák, hanem a hátborzongatóan szép hajóskapitány?

 

 

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (Premier: július 19.)

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre.

 

 

A Hangya és a Darázs (Premier: július 26.)

Scott Lang, vagyis a Hangya igyekszik megtalálni az egyensúlyt az apaság és a szuperhős-lét között. A gond csak az, hogy egy szuperhősnek mindig szolgálatban kell állnia?

 

 

Escobar (Premier: július 26.)

Az időpont 1983, amikor Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is.

 

 

Luis és a Zűrlények (Premier: július 26.)

A történet egy 11 éves kisfiúról szól, aki összebarátkozik három imádnivaló idegennel, egészen pontosan három UFO-val. A csészealjuk ugyanis éppen Luisék házára zuhan, és ha már így alakul, segítenek a fiúnak, ebből pedig óriási kaland kerekedik.

 

 

Nyár (Premier: július 26.)

A szovjet underground zene, és egyben a hatalom mindig éber felügyelete alatt működő egyetlen leningrádi rockklub hősévé váló 19 éves zenészben egy sztár meglátja a tehetséget. Ám a mentor és protezsáltja közötti kapcsolatot veszélyezteti a kezdetben félénk srác és a férfi felesége között kialakuló vonzalom.

A nyolcvanas évek szűk levegőjét és a ma is óriási kultusznak örvendő Viktor Cojt és Mike Naumenkót mutatja be Kirill Szerebrennyikov legújabb filmje, a Nyár. Szomorú aktualitást ad a hatalom és a művészek kapcsolatát egyik központi témájának állító filmnek, hogy rendezőjét a forgatás alatt az orosz állam csalással vádolta meg, és jelenleg házi őrizetben van. A Nyár a 2018-as Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, hatalmas kritikai sikerrel.

Summer
Fotó: imdb.com

 

Összeállította: Tóth Eszter

Forrás: port.hu/imdb.com