konyvklub_600x399.png
Könyvklub, avagy az alkony ötven árnyalataFotó: imdb.com


Igaz történet alapján (Premier: május 17.)

Roman Polanski legújabb filmjének főhőse a Párizsban élő Delphine (Emmanuelle Seigner), aki szinte fürdik a sikerben, hiszen első regénye azonnal bestsellerré vált. Következő könyve viszont várat magára, hiszen az írónő hamar alkotói válságba került. Mindezt névtelen levelek is tetézik, amelyekben családját fenyegetik. Az egyik dedikáláson egy rejtélyes nő jelenlétére lesz figyelmes, aki gyönyörű, intelligens, és úgy tűnik, lehetetlen neki ellenállni. Elle (Eva Green) teljes mértékben elcsavarja Delphine fejét, ezzel felborítva az asszony életét, aki számára minden kétségessé válik, ami mindaddig biztosnak tűnt...  

 

Sosem voltál itt (Premier: május 17.)

Joe háborús veterán és egykori FBI-ügynök. Karrierje során olyan dolgokat látott és tett, amik lényegében tönkretették az életét. Amikor épp nem az öngyilkosság gondolata marcangolja, különböző megbízásoknak tesz eleget: otthonról megszökött, eltűnt vagy emberkereskedők kezére jutott lányokat szabadít ki. Egy napon azonban olyan megbízást kap, mely sokkal veszélyesebb, mint bármi, amivel addig szembe kellett néznie.  

 

Deadpool 2 (Premier: május 17.)

Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát, ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, és közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család, a barátság és az íz(le)lés fontosságát - s így újra ínyére lesz a kalandozás, sőt még a Világ Legjobb Szeretőjének járó, áhított bögrét is kiérdemli.  

 

Viktoria (Premier: május 17.)

A Nyugatról álmodozva Borjana semmiképp sem akar gyereket vállalni a kommunista Bulgáriában, de 1979-ben mégis megszületik lánya, Viktoria, akinek rejtélyes módon hiányzik a köldöke. Azonnal kikiáltják az Évtized Gyermekének és kilencéves koráig tejben-vajban füröszti az állam. Ám az európai kommunizmus bukásával Viktoria aranyéletének is vége szakad. Vajon a politikai összeomlás és az új idők nehézségei közelebb hozzák egymáshoz a kislányt és vonakodó anyját?


viktoria_600x275.png
Fotó: port.hu

 

Solo: Egy Star Wars-történet (Premier: május 24.)

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával! Vakmerő alvilági kalandok során Han Solo megismerkedik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával és találkozik a hírhedt szerencsejátékossal, Lando Calrissiannel, és közös utazásuk végére a Star Wars saga legszokatlanabb hőseivé válnak.  

 

Átejtve (Premier: május 31.)

A film főszereplője egy nagyképű jacht-tulajdonos, akinek eszébe sem jut, hogy alkalmazottaival akár jól is bánhatna. Szerencsétlenségére a ?legénység? fellázad ellene?  

 

Escobar (Premier: május 31.)

Egy újságírónő romantikus kapcsolatba keveredik Pablo Escobarral, a hírhedt drogbáróval ? ez az Escobar történetének rövid leírása. Ugyanakkor nem is a történet ismertetése a legfontosabb a spanyol-bolgár életrajzi bűnügyi drámával kapcsolatban, hanem az, hogy két főszereplője Javier Bardem és Penélope Cruz.  

 

Könyvklub, avagy az alkony ötven árnyalata (Premier: május 31.)

Mindig van új a nap alatt...még a hatodik X után is. Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) és Carol (Mary Steenburgen) egész életükben jó barátnők voltak. Diane nemrégiben vált özveggyé 40 év házasság után, Vivian nagykanállal eszi a férfiakat (reggelire), Sharon még mindig nem jutott túl évtizedekkel ezelőtti válásán, Carol 35 éve tartó házassága pedig finoman szólva ellaposodott. Miután azonban az általuk alapított könyvklubban a méltán híres erotikus regény, A szürke ötven árnyalata kerül terítékre, mindegyikükből előbújik a végzet asszonya. Új és régi szerelmek lángolnak fel, törnek a tabuk, no meg a férfiszívek ? mert a szenvedélyhez sosincs késő.  

 

Szörnyek és szerelmek (Premier: május 31.)

A Matteo Garrone által rendezett, olasz-francia-angol koprodukcióban készült fantasy egy mesebeli világba kalauzolja a nézőt. Ez azonban nem az a fajta mese, amelyre hirtelen gondolunk: sokkal ikább bizarr és megbotránkoztató. Giambattista Basile 17. századi tündérmese-gyűjteménye, a Pentameron meséi elevenednek meg ebben a filmben, melynek két főszereplője Salma Hayek és Vincent Cassel.


szornyek_es_szerelmek_600x398.png
Fotó: port.hu

 

Összállította: Tóth Eszter

Forrás: port.hu