hang_nelkul_600x399.png
Hang nélkülFotó: imdb.com


Hang nélkül (Premier: május 3.)

John Krasinskit leginkább színészként ismerjük: olyan filmekben játszott már, mint a Nászfrász, az Egyszerűen bonyolult vagy a Mindenki szereti a bálnákat. A 2018-as évben azonban ? reméljük ? rendezőként kell majd megjegyeznünk a nevét, a Hang nélkül című film ugyanis az előzetes és a történet ismeretében remeknek tűnik. A horror-thriller középpontjában egy család áll, amely elszigetelten él egy apokaliptikus világban. Ebben a világban komoly fenyegetésnek vannak kitéve, ám csak annyit tudnak az ?ellenségről?, hogy egy esetben nem bántja őket: ha csendben maradnak.  

 

Kutyák szigete (Premier: május 3.)

Wes Anderson animációs filmjének hőse Atari Kobajasi, a korrupt Kobajasi polgármester 12 éves nevelt fia. Mikor egy rendelet értelmében Megaszaki összes kutyáját egy széles kiterjedésű, hulladéklerakóként használt szigetre száműzik, Atari egymaga indul apró repülőjén a Szemét-szigetre, hogy felkutassa testőrkutyáját. Ott egy falka új barát segítségével belevág nagy kalandjába, ami megváltoztatja az egész város jövőjét.  

 

Szaffi (Premier: május 3.)

Dargay Attila 1984-es animációs filmjét május 3-ától újra játsszák a magyar mozik! A mese a 17. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed Pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, kisgyermekkoruk óta szeretik egymást. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie a menekülés közben elveszik, és egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, és mintha saját gyermeke lenne, úgy szereti. Jónás, daliás fiatalemberként visszatér apja birtokára, és az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő, haszonlesők is. Jónás azonban veszélyes kalandjai során megismerkedik Szaffival?  

 

Színpadon az életem (Premier: május 3.)

Martin Clement egy poros kis faluban született Martin Bijou néven. Hamar úgy dönt, elmenekül a családjától: zsarnok apjától, érzéketlen anyjától, erőszakos testvéreitől. Maga mögött hagyja az intoleranciát és a mássága miatti bántalmazást. Kitaszítottsága ellenére azonban mindig, mindenhol talál szövetségeseket: az iskola igazgatónője, Madeleine Clement, akitől választott nevét kölcsönözte, a színház varázslatát mutatja meg neki, a fiatal modell, Abel Pinto pedig arra biztatja, vigye színpadra életének történetét. Ez a színdarab lesz az, amely beteljesíti Marvin átváltozását.  

 

Szűzőrség (Premier: május 3.)

Amikor három szülő rájön, hogy a lányaik paktumot kötöttek, mely szerint el fogják veszteni a szüzességüket az érettségi banketten, titkos, egyéjszakás akciót terveznek a tinik tervének meghiúsítására. Leslie Mann, Ike Barinholtz és John Cena alkotják a ?szűzvédelmi triót? Kay Cannon, a Tökéletes hang-sorozat egyik írójának rendezői debütálásában.  

 

Taxi 5 (Premier: május 3.)

A párizsi szuperzsarut, Sylvain Marot-t akarata ellenére a marseille-i rendőrségre helyezik át azzal a megbízással, hogy megállítson egy olasz bandát, akik felturbózott Ferrarikkal borzolják Gibert ex-felügyelő idegeit és tartják rettegésben a várost. Segítségül kapja Marseille legrosszabb sofőrjét, Daniel unokaöccsét, aki történetesen a legendás fehér TAXI örököse is.  

 

7 vérfagyasztó nap (Premier: május 10.)

José Padilha legújabb filmjét megtörtént események ihlették: 1976-ban négyen eltérítenek egy repülőgépet, amely Entebbe városába tart, Ugandába. Céljuk, hogy kiszabadítsanak egy tucatnyi palesztin és palesztin szimpatizáns foglyot Izraelből.  

 

A Partiállat (Premier: május 10.)

Mit tehet az ember, ha hirtelen észreveszi, hogy már nem kamasz? Deanna (Melissa McCarthy) ugyan kicsit nehézkesen törődött bele a megváltoztathatatlanba, de azért tudja a választ: beiratkozik az egyetemre, és ott a suliba járókat ? köztük a saját lányát ? meghazudtoló hévvel veti bele magát mindabba, amit egy rangos tanintézmény kínál: pia, bulik, pasik és még több pia. Azután pedig még egy kis buli... A helyzet jó, de nem egyszerű. És csak egyre bonyolultabbá válik...

   

Három hegycsúcs (Premier: május 10.)

A Dolomitokban vakációzik Lea fiával és új barátjával. A nő két éve hagyta el férjét, és gyereke számára megfelelő apapótléknak tűnik új választottja. A kirándulás során azonban mindinkább felszínre kerülnek olyan érzelmek és viszonyok, amelyek közel sem egy kiegyensúlyozott család hétköznapjairól árulkodnak. A férfi igyekszik megnyerni a nyolcéves fiú bizalmát, de a kettejük között alakuló kapcsolat lassan veszélyes pszichológiai játszmává fajul.  

 

Szicíliai kísértettörténet (Premier: május 10.)

A 12 éves lány, Luna szerelmes osztálytársába, a jóképű Giuseppébe. Amikor a fiú egy nap nyomtalanul eltűnik, Luna egyre kétségbeesettebben kezdi keresni a kis szicíliai falu mellett húzódó elvarázsolt, titokzatos erdőben. Nem sejti, milyen szövevényes eseménysorozat vezetett Giuseppe eltűnéséhez. Csak egy célja van: megtalálni szerelmét a mesebeli rengetegben, amelyben a szellemek éppúgy jelen vannak, mint a maffia mindent körülölelő hálózata.


silian_ghost_story_600x337.png
Fotó: variety.com

 

Egy lélegzetnyire (Premier: május 10.)

Párizst hatalmas földrengés rázza meg, ami után mérgező gázok törnek elő a föld alól. Az életben maradtak az épületek legfelső szintjein keresnek menedéket. Elvágva a külvilágtól, áram, víz és élelmiszer nélkül egy házaspár megpróbálja túlélni a katasztrófát és megmenteni lányukat, aki pár szinttel lejjebb ragadt, mivel egy betegség miatt születésétől fogva burokban él. Ahogy az idő telik, világossá válik, hogy nem fog senki a segítségükre jönni, így ha túl akarják élni, ki kell jutniuk a rejtélyes ködből...  

 

Így csajozz egy földönkívülivel (Premier: május 10.)

A ?70-es évek végén London egyik lepukkant városrészében, Croydonban járunk. Három punk srác véletlenül egy olyan házibuliba állít be, ahol egy csapat egészen furcsán viselkedő és egészen furcsa öltözetet viselő földönkívüli szállt meg, hogy tanulmányozzák bolygónkat. Zan (Elle Fanning), talán túlzott kíváncsiságból, közelebbről is megismerkedik az egyik kamaszfiúval (Alex Sharp) és a punk életérzéssel. Olyannyira beilleszkedik, hogy a közösen eltöltött idő után már egy extravagáns zenei producer (Nicole Kidman) veszi szárnyai alá, hogy sztárt csináljon belőle. A bájosan naiv idegennek választania kell: visszatér a bolygójára az övéivel vagy marad a Földön a szerelmével.  

 

Összeállította: Tóth Eszter

Forrás: port.hu