Sir Michael Caine angol színész bejelentette, hogy több mint hét évtizeden át tartó munka után visszavonul a színészettől – írta a 24.hu október 15-én.

A 24.hu a BBC interjújára hivatkozva írta, hogy Caine nyugdíjba megy. Mint említették, a 90 éves színész már korábbi nyilatkozataiban is utalt arra, hogy visszavonul, azonban legújabb filmje, a The Great Escaper megjelenését még kivárta. A film megtörtént eseményeken alapszik, Caine egy idős brit II. világháborús veteránt, Bernard Jordant játssza, aki 2014-ben szökött meg az angliai idősek otthonából, hogy ott lehessen Franciaországban a normandiai partraszállás 70. évfordulóján.

A BBC-nek adott interjúban Caine elmondása szerint a The Great Escaper sikerét nem tudná már felülmúlni. Úgy gondolja, több évtizedes színészi karrierjének ezzel a filmmel jó levezetést adhat – már csak azért is, mert koránál fogva csak idős karaktereket bíznának rá. Ugyanakkor nem ez volt az utolsó alkalom, hogy megjelenik a mozivásznon. A 24.hu szerint a Guardian egy korábbi interjújából kiderül, hogy a színész Charles Darwin szerepét fogja alakítani egy januárban induló forgatáson.

A lap azonban felhívja arra a figyelmet, hogy Caine már a 2009-ben megjelent Harry Brown című thriller elkészülte után is pedzegette a visszavonulást. Azóta viszont több mint két tucat filmben tűnt fel kisebb-nagyobb szerepekben vagy szinkronszínészként. A lovaggá ütött, már életében legendás státuszt elért Sir Michael Caine 1933-ban született Londonban, Maurice Joseph Micklewhite néven. Karrierje a filmvásznon 1950-ben kezdődött a Morning Departure című filmmel, 73 év alatt több mint 160 moziban szerepelt.

Fotó: AFP / Anthony Harvey