IMG_1447
Varga Livius

?Tavaly ilyenkor kezdtünk el azon gondolkozni, hogy létre kellene hoznunk az évfordulóra egy nagyszabású koncertet. Azt tudtuk, hogy nagy térbe kell jönnünk, és azt is, hogy nagy falat lesz. Quimbysen lakjuk majd be a teret, egyszerre fogunk vad rock and rollt és intim színházat teremteni. A fő narratívát a rock and roll és a dalaink fogják adni, a társművészetek és saját magunk alterei ? mint például az akusztikus blokk egy kis csavarral ? pedig oázisokként jelennek meg a produkcióban? ? mesélt a koncertről Varga Livius a Kultúra.hu-nak.

 

IMG_1560
Sajtópiknik, hatszámos koncerttel

Külön érdekesség, hogy az Aréna-koncerten felcsendülő dalok listáját a közönséggel együtt állítja össze a zenekar. ?A legnehezebb mindig az, hogy melyik szám legyen benne és melyik ne? ? folytatta Livius kérdésünkre. ? A közönségnek és a zenekartagoknak is egy szavazata volt. Minden tag magában, a többiekkel nem összebeszélve megalkotta a 25 éves koncertre illő, számára ideális programot. A közönség népszerűségi sorrendjét is felállítottuk mintegy 30 számra. Ezeket a listákat egyformán figyelembe véve rakjuk össze a műsort. A teljes számlista zárása nagyon közel lesz a koncerthez, mivel most pihentetjük a nyáron felgyülemlett ötleteket. Jelenleg az új lemezen dolgozunk, amely a koncert napján, november 26-án fog megjelenni. Négy számot már bemutattunk róla tavasszal, most ősszel kettőt, a Siratót és a Lejárt lemezeket ? ez hat, és még legalább ennyit tervezünk? ? árulta el az új, 15. albumról részleteket a Quimby egyik motorja.

 

IMG_1675

A fiúk az új album és a koncertre való készülés mellett kiadták English Breakfast című, angol nyelvű lemezüket, melyről Livius így nyilatkozott a Kultúra.hu-nak: ?kedvenc angol számainkat tartalmazza a most megjelent album ? nemsokára európai turnéra indulunk, erre az alkalomra született a lemez. A lényeg: the English Breakfast is out now!?

IMG_1750

A zenekar szeptemberben indul el erre a bizonyos háromállomásos turnéra: 23-án az amszterdami Melkwegben, 24-én a brüsszeli l’Ancienne Belgique-ben, 30-án a londoni The Grandben játszanak. ?A The Grandben játszott először az Egyesült Királyságban Jimi Hendrix? ? tette hozzá Mikuli Ferenc basszusgitáros.

IMG_1775

 

Quimby: Micsodaország

Tragikomédia egy hosszú felvonásban

2016. november 26.

Papp László Budapest Sportaréna

Szíjjártó Anita

Fotó: Kőmives András