Az előadást április 22-én mutatják be a Bethlen Téri Színházban.

Egy őrült álom, mely a szerelemmel játszik, vagy a szerelem őrült álmát éljük át? Vajon lehetséges, hogy egy őrült álom valósággá váljon? – ezzel a kérdéssel játszik el a Közép-Európa Táncszínház (KET) legújabb, Midsummer Night című előadása, ami Shakespeare Szentivánéji álom című művének ihletésében készült. 

Rendező-koreográfusa, Gergye Krisztián – aki már visszatérő alkotója a KET-nek – a mostani alkalommal Mádi László koreográfussal együtt dolgozott a legendás angol szerző klasszikusának újragondolásán. Az előadás elsősorban a tinédzser és fiatal felnőtt közönséget szeretné megszólítani, bemutatni a kortárstánc izgalmas világát.

„Shakespeare emblematikus műve olyan alapvető emberi érzelmeinkkel való szembenézésre kényszerít minket, amelyeket szeméremből vagy szégyenből inkább elhallgatnánk. Mindezt az író hihetetlen szeretettel és játékossággal teszi, szinte belekényszerülünk szerelmi vágyaink, birtoklási és megfelelési kényszereink, félelmeink és hatalmi játszmáink felvállalásába. A Midsummer Nighttal egy olyan táncelőadás megvalósítására törekszünk, amely mind a nézőket, mind a fiatal táncművészeket bevonzza, vagy beletaszítja ebbe a sötét, szentivánéji éjszakába, ahol – mint egy álomban – bármi megtörténhet, sőt meg is történik. A nappali fényben elnyomott, elegáns pózokba bújtatott érzelmeink és vágyaink Szent Iván éjjelén sötét, de vonzó torzókban mutatkoznak meg, és nem menekülhetünk előlük. A hajnal azonban közeleg, és ébredéskor mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy nappali vagy éjszakai tükörképe igazabb vagy vonzóbb” – fogalmazott Gergye Krisztán az előadásról.

Próbafotó: Kovács Milán