Március 8-án, hétfőn a miskolci Művészetek Házából jelentkezik a Cziffra György-emlékév programja.

Három éve lépett először együtt közönség elé Miklósa Erika és Balázs János, hogy megkeressék azt a közös hangot, amely mindkettejük zenei területének, az operaműfajnak és a zongorairodalomnak is sajátja. Magától értetődő módon talált egymásra e két világ és a két előadó, hiszen mind az opera, mind a zongoraművészet ragyogását élte a romantika korában és újbóli fellángolását a múlt évszázadban. A koloratúrszoprán énekesnő, akit tavaly a Halhatatlanok Társulatának tagjává választottak, most a kiváló tenorral, Horváth Istvánnal és Kossuth-díjas zongoraművész partnerével műfaji kötöttségek nélkül, áriákból, népszerű dalokból és virtuóz átiratokból építi fel műsorát.

A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János zongoraművész művészeti vezetésével, egyedülálló szakmai összefogás keretei között valósulnak meg, számos hazai és külföldi partner á társszervezőként az események mellett. A miskolci koncert a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. együttműködésében valósul meg, a koncertet élőben a cziffra100.com oldalon, a Cziffra Fesztivál Facebook-csatornáján és a Filharmónia web- és Facebook-oldalán, valamint Youtube- és Vimeo-csatornáján közvetítik, díjtalanul követhető.

https://www.youtube.com/watch?v=OxH_fjWFxhg

A Filharmónia Magyarország Nonprofit
Kft. és a Cziffra Fesztivál közös sorozatában további különleges
művésztalálkozásokra kerül sor az ország több helyszínén, így április 9-én
Lajkó Félix és Balázs János ad közös koncertet, majd április 15-én Tompos Kátya
és Balázs János lépnek színpadra együtt. Az eseményeket a járványhelyzet miatt
online követhetik a nézők.

„Azt egyikünk sem gondolta, hogy a ZongOpera elnevezésű produkciónk ennyire jól fog működni mind emberileg, mind zeneileg. Ritka pillanatok egyike, amikor két művész így egymásra tud találni és ilyen csodálatos koncerteket tud létrehozni. Ez nekünk óriási élmény” – mondta Miklósa Erika.

Nyitókép: Balázs János, fotó: Emmer László