fbpx

Mikve és A revizor – Az elmúlt évtized két kultikus előadása a Vígstreamházban

Április 17-én Gogol népszerű komédiájának szatirikus és groteszk világába kalauzol el a Vígstreamház, április 24-én pedig nyolc női sors találkozik az online színház színpadán.

Gogol zseniális komédiája, A revizor szatirikus és groteszk kép a korrupció álnok rendszeréről, amelyben az egyéni érdekek mindent felülírnak. A Bodó Viktor rendezte, fergeteges humorú előadásban többek között Hegedűs D. Géza, Lengyel Tamás, Járó Zsuzsa és Hevér Gábor játékát élvezheti a közönség április 17-én a Vígstreamházban.

„Maiasított, magyarosított tragikomédia fifti-fiftiben, két részben, okosba’”

– így szól a Bodó Viktor által rendezett A revizor című előadás műfaji megjelölése, amelyet 2014 januárjában mutattak be a Vígszínház nagyszínpadán. Az előadást éveken át hatalmas sikerrel játszotta a Víg, nagy szakmai elismerést aratva a csehországi Pilseni Nemzetközi Színházi Fesztiválon és a franciaországi Reims Scéne D’Europe Művészeti Fesztiválon is. Április 17-én a darab 2017-es felvételét közvetítik a Vígstreamházban.

Részlet a Mikve című előadásból. Fotó: Dömölky Dániel
Egy héttel később női sorsok találkoznak a megtisztulás fürdőjében.

A Mikvében nyolc nagyszerű színésznő – Pap Vera, Eszenyi Enikő, Börcsök Enikő, Igó Éva, Hegyi Barbara, Péter Kata, Réti Adrienn és Stefanovics Angéla – látható, Michal Dočekal rendezésében. Április 24-én a Pesti Színház nagy sikerű darabja, a Mikve egy olyan, sokak számára ismeretlen világba enged betekintést, mely tele van titkokkal, érzelmekkel és bátor cselekedetekkel.

További információk ide kattintva érhetők el.

Nyitókép: Részlet A revizor című előadásból, fotó: Dömölky Dániel

A rovat további cikkei