fbpx

Mindenütt jó, de legjobb Sopron – Elstartolt a Volt

Június 21-én elindult a soproni Volt fesztivál.

„Vannak fesztiválok, és van a Volt – így szól a 2022-es fesztivál szlogenje, amely jól kifejezi a szándékunkat akár a programkínálat, akár a Voltot érintő legfontosabb törekvéseink terén” – mondta korábban Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik alapítója. 

„A célunk az, hogy az élő zene megkülönböztetett ünnepeként készüljenek Sopronba akár a vendégeink, akár a fellépők, legyen szó a színpadi programról, a kísérő eseményekről vagy éppen a Sopront érintő történésekről. A kétéves kihagyás utáni visszatéréssel nagyon magasra tesszük a lécet. A kezdetek óta jellemző a Voltra a kifejezetten erős élő zenei vonal, a hazai és nemzetközi sztárokat felvonultató kínálat.

A 2022-es Telekom Volt programja ehhez képest is egy komoly szintlépés, amely bárhol a világon megállná a helyét.

Olyan állócsillagnak számító stadionsztárok szerepelnek benne, mint a Muse vagy a The Killers, a legaktuálisabb nevek és az állandó fesztiválkedvencek között Yungblud, a Sum 41 vagy éppen a Bring Me The Horizon” – tette hozzá a főszervező. 

A Volton a Telekom Nagyszínpad az első napon az Ivan & The Parazollal indít, akiket a Carson Coma követ, majd jönnek a tankok, azaz a Tankcsapda, és az estet ezen a színpadon a Muse zárja. Másnap itt a Brains kezd, aztán Skillet-koncert következik, majd a Bagosssy Brothers Company és főzenekarként a The Killers lép színpadra.

Csütörtökön a nagyszínpadra lép Dzsúdló, a Follow the Flow, a brit énekes Yungblud és a szintén brit Bring Me The Horizon. Péntekre várják Azariah koncertjét, de lesz Irie Maffia, Halott Pénz és Sum 41 is. A Volt zárónapján a nagyszínpadon lép fel a Platon Karataev, Passenger, a napot pedig a Pendulum élő produkciója zárja.

Két további zenei színpadon további több mint hatvan produkció szórakoztatja majd a Voltra kiéhezett fesztiválozó közönséget.

A Telekom Kraft  színpadon például olyan nevek lépnek majd fel – a teljesség igénye nélkül –, mint a Mary Popkids, a Blahaluisiana, az Analog Balaton, a Bohemian Betyars, a Hiperkarma, a Csaknekedkislány, a Fran Palermo, a Fish!, a Supernem, Dé:nesh, a Galaxisok, Betonhofi, a Hősök vagy a Belga.

A Beko színpad szerdán indul, ott lesz majd Krúbi, Punnany Massif, Elefánt, 30Y, Abigél, Esti Kornél, PUF, Ganxta Zolee és a Kartel, Vad Fruttik, Scarlxrd és sokan mások.

A Hajógyár Petőfi Színpad egy Carson Coma-koncertfilmmel indul, aztán itt is felpörög az élő zene. Jön Ferenczi György és a Rackajam, az Óperentzia, az Anima Sound System, a Mörk, a Lóci Játszik, fellép Lil Frakk, a Parno Graszt és sok-sok további hazai előadó.

A Telekom Kert Színpad már nem csak zene. Naponta Kiss V. Balázs varázsolja el a közönséget, de lesz bűvészshow, esténként pedig a rezidens dj viszi át a közönséget éjszakából a hajnalba.

A Telekom Kraft Kert – Index Kávéházban naponta lesznek beszélgetések és közönségtalálkozók. A vendégek közt pedig dr. Zacher Gábor toxikológus, a Hiperkarma, az Analog Balaton, az Esti Kornél, a Ricsárdgír, Ganxsta és az Irie Maffia is megfordulnak.

A Telekom Kraft Kert Briefly Network & Chill keretében a résztvevők hallhatnak a munka jövőjéről, workshopon jöhetnek rá a látogatók, milyen szupererővel bírnak. A Telekom Kraft Kert – Index Art keretében a meglévő ruháink újragondolásával kreatívkodhatnak a látogatók.

A Telekom Crazy Race is kihagyhatatlan programnak ígérkezik: egy egyedülálló labirintus, ami olyan váratlan élményt nyújt majd a látogatóknak, amire nem is számítanak, a Jack Apple Színpadon pedig éjszakai DJ-programok várják a látogatókat.

Fotók: Volt Fesztivál Official

A rovat további cikkei