A nagy sikerre való tekintettel idén immáron a harmadik alkalommal rendezik meg a Mindenütt Nő elnevezésű rendezvényt, amely az első perctől azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet a nőkre és kifejezetten a női alkotókra. A nemzetközi nőnap március 8-án már teljesen beépült a társadalmi tudatba. Ezt a lehetőséget kihasználva új igazi, tartalommal szeretnék feltölteni az ünnepet. Gondolatébresztő előadásokkal, a női alkotók megismertetésével, női sorsokat bemutató alkotásokkal és a női problémákról való kereaksztal-beszélgetésekkel készülünk ? árulta el Szabó Tamás főszervező. A hazai kulturális élet reprezentatív intézményeit felkeresve igyekeztek minden műfajból előadókat felkérni, a művészek pedig szinte kivétel nélkül a kezdeményezés mellé álltak.

A színházak ilyenkor azokat a darabokat tűzik műsorra, amelyek a női problémákat boncolgatják, a kiállítótermek, a múzeumok tárlatvezetései, kultúrtörténeti előadásai női szemszögből mutatják be az adott kiállítást. A koncerteken is a női előadók lesznek fókuszban, köztük a hazai világzene jeles képviselői, mint például Herczku Ági vagy Palya Bea.

Országszerte 16 városban több mint 120 programmal várják az érdeklődőket. Szabó Tamás azt is elmondta, hogy 2013-ban 10 ezer ember vett részt a programokon, ami a tavalyi évben megduplázódott és 20 ezerre emelkedett. Idén is nagy érdeklődésre számítanak, hiszen a visszatérő vendégek mellett új intézmények és előadók is a rendezvény mellé álltak.