Barabás Lőrinc február 1-én a budapesti A38-on mutatja be legújabb szólólemezét. Az album minimalista, melankolikus darabjai Nils Frahm és Ólafur Arnalds neoklasszikus zenéire emlékeztetnek.

Barabás Lőrinc trombitás és zeneszerző a budapesti improvizatív zenei élet egyik meghatározó szereplője és mozgatórugója közel két évtizede. Rendkívül aktív és termékeny előadó: 2007 óta tizenkét albumot adott ki különböző zenekaraival, illetve szólóban. Rendszeresen turnézik szerte Európában és az Egyesült Államokban. Az elmúlt években olyan nemzetközileg elismert előadókkal lépett fel közösen, mint Valerie June, Niklas Paschburg, Erik Truffaz, Takuya Kuroda és Nicola Conte.

A szólózenélés a 2013-as Sastra című albumával indult el, ezt követte a 2015-ös Elevator Dance Music és a 2019-es Algorhythms című lemeze. Legújabb, 2023 végén megjelent 22 című kiadványán újabb arcát mutatja meg: az előző szólóalbumához képest még inkább előtérbe kerül a zongora; számos szerzemény akad, amelyben már egyáltalán nem hallható trombita. Bár van benne improvizáció, a jazzhez nem sok köze van: a minimalista hangszerelésű, repetitív darabok szellemiségükben a Nils Frahm és Ólafur Arnalds nevével fémjelzett neoklasszikus zenei irányzathoz állnak közel.

Részletek a koncertről itt.