Az előadás címe: Szerencsés Mária – avagy való igaz csudálatos história ama dömölki Koptik Odó apátról, ki Szűz Mária segedelmével egy dunántúli kis mocsárból szép keresztény várost emelt vala.

Fábián Péter írta a darabot, aki azt Benkó Bencével együtt vitte színre a celldömölki társulattal. A budapesti bemutató április 23-án lesz az MU Színházban. A produkciót másnap is láthatják az érdeklődők.

Az ajánló szerint „nem csoda, hogy Celldömölk a csodák városa. Kész csoda, hogy ezt manapság kevesen tudják! Pedig hányan csodájára jártak annak idején… Micsoda szerencse – hála néked, Szűzanya! –, hogy a celldömölki Soltis Lajos Színház büszke játszói úgy döntöttek, feltárják, mi áll e csodák hátterében.

Hogyan lehetséges, hogy a város főterén, hol néhány száz éve még vadkankonda dagonyázott, ma kishazánk egyik legbecsesb temploma áll? Mivel több a csodálatos Koptik Odó, mint egy furcsa utcanév? Hogy jön ide a dömölki homok csillogása? És miképpen tett számos és számtalan csodát a dömölki Szerencsés Szűz Mária kegyszobra? Vagy az is lehet, hogy az egész nem több puszta cselecsalánál…?”

Az alkotók műfaji meghatározása szerint a Szerencsés Mária… városalapító varieté, lokálpatrióta legendárium, önkéntelen összekacsintás, mélyen magyar misztériumjáték hóbortos huncutsággal fűszerezve – tíz jelenésben, egy részben, sok nézőpontból.

Képek: Soltis Lajos Színház