fbpx

Mit ér, ha? – Zenés női varieté a mulandóságról

Szeptember 17-én, pénteken mutatja be a független színházi társulás, a Láthatáron Csoport a legújabb darabját, a Mit ér, ha? című zenés női varietét.

Az előadás az életközepi válság problémáit vizsgálja meg női szemszögből nézve. A színdarab körbejárja az ilyenkor felmerülő fájdalmas, de valós kérdéseket: mit ér a nő, ha elmúlt negyven? Mit ér a nő, ha már nem fiatal? Ha már nem olyan vonzó? El tudja-e fogadni önmagát a változásban, szembe tud-e nézni saját félelmeivel, vágyaival? Van-e ereje az élete megváltoztatáshoz?

A zenés varietében egymáshoz kapcsolódnak etűdök és zenés, táncos dalbetétek egyaránt. Az előadásban szereplő öt, egymástól teljesen különböző női karakter életútja keresztezi egymást az élet legkülönfélébb helyzeteiben.  A darab hangvétele – témájából is fakadóan – intim és személyes, és noha maga az öregedés és az elmúlás nem igazán könnyed témák, az előadás mégis vagy talán éppen ezért humorral átitatott.

Feuer Yvette, a Láthatáron Csoport művészeti vezetője, a darab egyik szereplője elmondta: „Embert próbáló feladat szépen, bölcsen öregedni, elfogadással, elengedéssel. Hogy önmagunknak és másoknak is kicsit megkönnyítsük, hogy rálássunk és nevetni is tudjunk olykor, létrehoztuk ezt az előadást. Reméljük, ad majd örömöt is és némi gondolati muníciót.”

Fotó forrása: Láthatáron Csoport

A rovat további cikkei