Mitsoura koncert

Egyéb

világzene, szuggesztivitás, zenei integráció
world music, suggestive presentation, musical integration
 
Mitsoura
koncert
 
2010. december 29. (szerda) 20:00
 
Jegyár 2200 Ft, elővételben: 1800 Ft
 
 
A kárpát-medencei, egyiptomi és indiai cigányság dallamkincsének organikus átdolgozása pazar hangszeres játékkal, élő elektronikával és videókollázsokkal fűszerezve ? ez a Mitsoura együttes koncertje.
Miczura Mónika és kiváló zenekara napra pontosan egy évvel a tavalyi nagysikerű koncert után, december végén újra a Trafóban!
 
A Mitsoura zenéje sikeresen integrálja a tradicionális cigány énekek ősi energiáit a mai, eklektikus, városi zenei környezetbe. A dalok ráadásul nem csak a szűkebb régió repertoárjából állnak össze: a zenekar művészi koncepciója szabadon ragad ki az indiai, pakisztáni és az arab cigányság dallamkincséből is. Mindez harmonikus egésszé kovácsolódik a zenekar jellegzetes stílusában, amelyet a helyenként filmszerű, lüktető, lebegő elektronikán túl a rendkívül magas szintű balkáni, egyiptomi és indiai hangszeres kíséret is jellemez.
 
A Mitsoura zenekar tagjai a magyarországi elektronika, a jazz és a világzene utóbbi évtizedeinek legtehetségesebb előadóművészei: Miczura Mónika hátborzongatóan erős énekhangja az Ando Drom együttesben tűnt fel először, és azóta a világ legnagyobb koncerttermei fogadják fellépéseit. Moldvai Márk Neo zenekar-béli szereplése óta a magyar zenei élet egyik legtöbbet foglalkoztatott elektronikus zenésze. Monori András a world jazz rendkívül sokoldalú művésze, számos különleges etnikus- vonós- és fúvós hangszer kiváló játékosa, aki a zenekar kompozícióinak hangszereléséért is felel. Lukács Miklósnak nem kisebb az érdeme, minthogy megteremtette a cimbalom presztízsét a jazzben. Szalai Péter tablaművész az indiai klasszikus zene legnagyobb mestereitől, Ravi Shankartól, Alla Rakhától és Zakir Hussaintől tanult, és valamennyi megszólalását stílustól függetlenül az autentikus indiai ütőhangszeres stílus iránti elkötelezettség jellemzi.
 
 
Zenészek :
MICZURA Mónika ? ének
MONORI András - szaxofon, kaval, gadulka, bansuri, szitár
LUKÁCS Miklós - cimbalom/dulcimer
MOLDVAI Márk - zendrum, élő elektronika, billentyűs hangszerek
SZALAI Péter - tabla, konnakol, ütőhangszerek
MANDULA Éva - élő animáció