Új évadáról tartott sajtótájékoztatót a Dumaszínház augusztus 27-én, amelyen önálló estjeikről meséltek a megjelent humoristák. Mint azt Litkai Gergely, a társulat vezetője elárulta, nem véletlenül választották az esemény helyszínének High Note Sky Bart, amely a budapesti Aria Hotel tetőteraszán található: ?Egyébként nem tudtunk volna eljutni ide, tehát igazából önös érdekek vezettek.?

A sajtótájékoztató első felében a Dumaszínház és a Kompót Duma Klub új előadásairól esett szó. Az önálló estek Hadházi László Nekünk áll a László című műsora kezdi október 11-én. Kőhalmi Zoltán később, október 16-án A pesszimizmus előnyei címmel tart előadást: ?Nekem mindig kihívás, hogy olyan dolgokkal vicceljek és nevettessek, amiktől esetleg nem várnák. Sokáig mondogattam, hogy optimista pesszimista vagyok, mert nagyon bízok benne, hogy nem valósul meg, amire számítok. Igazából viszont pesszimista pesszimista vagyok. Sokan félreértik, mert szerintem a pohár nem félig üres, hanem hogy valaki beleköpött. Ez a vezérmotívuma az estnek.?

Kormos Anett Kovács András Péterrel Numera címmel ad elő, először november 15-én, amely interaktív is lesz. Felméri Péter Litkai Gergellyel készül közös produkcióra: a Budapest (vagy BudapEst) kettejük viszonyát boncolgatja a fővárossal. Felméri a Szomszédnéni Produkciós Irodával is ad elő egy műsort, amely a határon túl már sikert aratott és október 14-én mutatkozik be Magyarországon. A Csakazértis! a hétköznapi lázadásról szól, amelyhez ?meztelen kebleket? is segítségül hívnak.

A Szomszédnéni Produkciós Irodát és Kőhalmi Zoltánt Janklovics Péterrel kiegészülve láthatjuk még a november 29-én debütáló Kabaréban is. Hajdú Balázs (aki a nyáron a tetvekkel való küzdelemben elvesztette a haját és a szakállát is) október 15-én jelentkezik A mindennek a lényege című előadásával: ?Mivel minden lesz benne, ezért csak a lényegre jut idő.? Bács Miklós a Brian életére utalva az Önök mind egyéniségek? És most Bács Miklóst nézik elnevezést adta önálló estjének, amelyet először október 13-án láthatunk. Csenki Attila és Bánk Dénes és A SZEX a lelke mindennek október 16-án lesz látható először ? 18 éven felülieknek: ?Azért A betűvel kezdődik, hogy a Dumaszínház fölsorolásában lehetőleg a legelején legyünk.? Zsók Levente egy 51 százalék székely humor című esttel jelentkezik október 12-én: ?A számok előrébb vannak, mint az A betű, így megelőzhetem Csenkiéket a felsorolásban.? Litkai Gergely végül saját, Számok című, november 20-i műsoráról mesélt: ?Megpróbálom a számokból kiindulva megmutatni azt, hogy milyennek is látom a világot és mennyivel egyszerűbb lenne a tények talaján maradni, az érzelmeket pedig félretenni. A gondolkodás fetisizmus lesz a lényege.?

A következőkben a Dumaszínház és a Füge közös, kísérletező produkcióit mutatták be, amelyeknek immár harmadik éve a Jurányi Ház ad otthont. Vinnai András művészeti vezetőként tevékenykedik ezeknél az előadásoknál: október 9-én mutatkozik be az Elhanyagolt férfiszépségek című, mozgásszínházi darab, Andrássy Máté és Újvári Milán táncosok közreműködésével. ?A táncosélet nehézségeit fogják bemutatni ? például milyen az, ha előadás közben meghal a partner.? Október 29-én érkezik A szerelem zsoldosai. A szintén szkeccsekből álló produkció a párkapcsolatok kérdéseit faggatja, amelyben Vinnai András Bata Évával áll a színpadra.

A sajtótájékoztató végén Littkai Gergely hozzátette, hogy a pozitív diszkrimináció nevében készülnek egy olyan produkcióra is, amelynek csak női alkotói lesznek: februárra várható A nők szexuális világa című darab, Szabó Borbála, Pelsőczy Réka, Fodor Annamária, Herczeg Adrienn és Szabó Vera közreműködésével.

Fotó: Csákvári Zsigmond