A Magyar Kamarazenekar koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész lesz, a hangversenyek szólistája pedig az együttes ifjú felfedezettje, Sztathatosz Sebestyén hegedűművész.

A koncerteken elhangzanak hegedűre írt szólóművek, vonóstrió, kamarazenekari darabok, valamint hegedűverseny is, mások mellett Wolf Péter, Zsoldos Béla, Tóth Péter, Dubrovay László, Balassa Sándor és Bánfalvi Zoltán művei.

A 17.30-kor kezdődő koncerten többek között Bartók Béla Román népi táncok és Hubay Jenő Variációk egy magyar témára, a 19.30-kor kezdődő esten egyebek mellett Zsoldos Béla Impulse és Tóth Péter Rapsodie című műve szólal meg.

 A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Magyar Kamarazenekar repertoárjában fellelhető a klasszikus zene- és operairodalom jelentős része, de egyéb zenei műfajokban is otthonosan mozognak.

A Magyar Kamarazenekar alapítója, vezetője, koncertmestere és szólistája Bánfalvi Béla. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg.

Fotó forrása: a Magyar Kamarazenekar Facebook-oldala