A mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum történetének egyik legnagyobb, egyúttal leglátványosabb fejlesztése zárul március végén: megújult a múzeum állandó kiállítása, és más területeken is előre tudott lépni az intézmény.

Kanizsai Dorottya Múzeum
A kiállítás részlete. Fotó: Kanizsai Dorottya Múzeum

Teljes átalakuláson ment keresztül Mohács múzeumának állandó kiállítása. A Mohács történetét, a városban egymás mellett élő népcsoportok kultúráját, a busójárás eredetét, a mohácsi csatát és a magyarországi déli szláv népcsoportok hagyományait feldolgozó és bemutató kiállítás tíz év után, a korábbi kiállítás erősségeit megtartva, de a 21. század elvárásainak megfelelve újult meg.

„Jelenlegi kiállításunk – szlogenünkhöz híven – valóban ezer színben pompázik, és számos játékos, interaktív elemmel gazdagodott, biztosítva ezzel a személyes impressziót, a 21. századi látogatói élményt. Nagy örömünkre szép számmal érkeznek a látogatók, és őszinte, nyitott érdeklődéssel tekintik meg kiállításunkat. Mindezt sikerült úgy megvalósítanunk, hogy közben gyűjteményünket is bővítettük az elmúlt másfél év során lakossági felajánlásoknak köszönhetően” - tette hozzá az intézmény vezetője, dr. Hasanovic-Kolutácz Andrea.

A Magyar Géniusz Program keretében nem csupán a kiállítás megújítására nyílt lehetőség. Új arculat segíti az intézmény felismerhetőségét, megújult, immár háromnyelvű honlapon tehetik közzé a közérdekű információkat, korszerű kiadványok segítenek bemutatni és bejárni a kiállítást, amelyhez imázsfilm is készült.