Az előadás olvasópróbáját február 17-én, éppen az író halálának 348. évfordulóján tartották.

Az Exit Generáció Dénes Viktor rendezésében Varga Zoltán, Szatmári György, Martinkovics Máté, Georgita-Máté Dezső, Tenki Dalma, Ács Petra e.h., Pál András és Takátsy Péter szereplésével mutatja be Molière Scapin furfangjai című darabját a 6színben.

Az Exit Generáció egy fiatal, frissen szerveződő csapat, melynek a Scapin furfangjai lesz a harmadik produkciója. Az exitesek a kiútkeresést tűzték zászlajukra, mindezt a minőségi színház, a színészi játék öröme, valamint az őszinte szembenézés, vagy akár a színtiszta szórakoztatás eszközeivel.

„Olyan előadást szeretnénk létrehozni, amitől mindenki elmosolyodik, esetleg felnevet, ha csak arra az estére gondol, amikor eljött a színházba. A nyitás után is nagy szükségünk lesz az önfeledt pillanatokra, hiszen nem csak az intellektuális szórakoztatás ad lendületet a mindennapokhoz, sőt” – nyilatkozta Dénes Viktor rendező a készülő előadásról.

A produkció bemutatójának időpontját a korlátozások feloldása után tűzik ki. A látványért Michac Gábor, a zenéért Csordás Gábor és Horányi Juli felel. A dramaturg Cseicsner Otília.

Nyitókép: Dénes Viktor az olvasópróbán, fotó: Kurta István